Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 20 mar 2012, 16:20

Widziałem newsa o Debuchym wczoraj ale ten ruch byłby moim zdaniem jeszcze bardziej pozbawiony logiki niż transfer Hazarda. Na prawą obronę mamy Jonesa, Rafaela, Fabio a z powodzeniem grywał tam też Smalling. Faktem jest, że bliźniaki bardzo często się łamią ale jak są zdrowi to szczególnie Rafael daje radę na prawej stronie gdzie poprawił grę z tyłu a z przodu od początku wyglądał bardzo dobrze. Nie zapomnę pamiętnego meczu z Bayernem na OT gdzie zanim wyleciał za czerwo był chyba najlepszym zawodnikiem na boisku. Gdyby potrafił osiągnąć znów taką formę i ją ustabilizować byłby na swojej pozycji jednym z najlepszych na świecie. Jones w swoich pierwszych występach też wymiatał na tej pozycji i zakładając powrót Vidica w przyszłym sezonie a także Smalla licząc jako stopera to mamy 4 środkowych obrońców więc Jonesa z bliźniakami śmiało można liczyć jako RB a w razie plagi kontuzji zawsze można tam wystawić Chrisa.

Podsumowując, zupełnie bez sensu wydałoby mi się kupowanie nawet tak świetnie grającego ostatnio RB jak Debuchy skoro na tej pozycji mamy 3 młodych, przyszłościowych zawodników z potencjałem nie mniejszym niż Francuz. Jeśli już mamy kupować kogoś do tyłu to jedynym sensownym posunięciem mogłoby być sprowadzenie alternatywy dla Evry o ile Ferguson nie zamierza na tej pozycji ogrywać Fabio albo Fryersa.

Wróć do „Anglia”