hm czy ja wiem, Neymar to świetny piłkarz - stylem pasuje do Barcelony, bo to techniczny gracz, dodatkowo bazuje na ogromnej prędkości jakiej nabiera w niesamowitym tempie (swoją drogą w kontrach Realu był by po prostu rzeźnikiem) - - Ja wiem, że ten zawodnik jest rozpieszczoną gwiazdą w Brazylii uwielbiany, ale to jeszcze dzieciak, cholernie zdolny dzieciak i mentalnie jeszcze dorośnie - Ale nie chciał bym widzieć takiego talentu u rywali, przy natłoku tylu gwiazd spokornieje i nauczy się gry zespołowej, ale jest to jak dla mnie spora strata, bo mimo wszystko liczyłem, że Neymar przejdzie do Realu...
No ale o transferze Neymara trąbi się już od dawna, o tym transferze można by już powieści pisać i to co mówisz, to znowu spekulacje - bo oficjalnie Neymar nie przechodzi do Barcelony. Suma jaką trzeba za niego wydać jest astronomiczna, Real jak by już odpuścił, teraz się mówi o zainteresowaniu Damiao oraz Lucasem Mourą - obaj to również duże talenty i na pewno będzie łatwiej ich wykupić niż Neymara. W każdym bądź razie, Barcelona jak by kupiła Neymara, to zyskała by naprawdę świetnego gracza a jego charakter da się jeszcze ukształtować, w Barcelonie czy Realu, nie mógł by tak gwiazdorzyć, bo zwyczajnie w Świecie, w takich klubach był by zwykłym utalentowanym młokosem jaki musi walczyć o miejsce w składzie... Ale z drugiej strony, jak by Real chciał mieć swojego Messiego - to Neymar jest najlepszym kandydatem.