Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: metol » 22 mar 2012, 17:49

Ja też nie zamierzam prowadzić żadnej kampanii mówiącej o przekrętach sędziów i krzywdzonym Evertonie. Fakt, że Everton też nie raz i nie dwa został zrobiony w butelkę i swego czasu jakiś serwis prowadził "prawdziwą tabelę Premier League" i Everton z tego co pamiętam zawsze był wyżej niż w tej oficjalnej tabeli Premier League, a nawet chyba powinniśmy grać już w Lidze Mistrzów. No, ale nie pamiętam już dokładnie. Znalazłem tylko coś takiego: http://www.debatabledecisions.com/tables . Według tej tabeli najbardziej pokrzywdzoną drużyną w Premier League jest Arsenal. Everton oczywiście tez w czołówce. :)

Co do samego błędu arbitra to oczywiście dużo bardziej bolała mnie np. czerwona kartka z Liverpoolem dla Rodwella. Bo a) Suarez dał żenujący pokaz aktorstwa i gra w dziesięciu w zasadzie uniemożliwiła zespołowi wyrównaną grę. W meczu z Arsenalem za to drużyna miała cały mecz i równe szanse na doprowadzenie na wyrównanie. Niestety się nie udało, choć próbowaliśmy mocno, lecz nieco nieudolnie. Szkoda tylko, że sędziowie nie mają w zwyczaju przepraszać. Bo po czerwie dla Rodwella to FA przynajmniej szybko anulowała kartkę, co było przyznaniem się do błędu i jakąś rehabilitacją.

Wróć do „Anglia”