Masz mecz załóżmy Bburn - United (tak ten poniedziałkowy). Faworytem oczywiscie są Diabły, muszą wygrać, by mieć bezpieczną przewagę, a i samo Bburn nie czaruje na swoim terenie, United w najsilniejszym składzie, po za Nanim. Po głowie chodzą Ci 3 typy. United handicap, United czyste 2 albo United 2 dnb. Myślisz sobie jak zagram handicapa (kurs dajmy na to 2,2) to mogę max dać stawkę 100 zł (bo więcej uznasz, że nie warto, za duże ryzyko), druga opcja to czyste 2 po kursie 1,4 wtedy decydujesz sie dac wieksza stawkę, bo wiadomo prawdopodobienstwo jest wieksze, ze to wejdzie niz handi, decydujesz sie dac dajmy na to max 300 zł i ostatnia opcja to dnb po (dla niektorych) żałosnym kursie 1,1 jednakże prawdopodobieństwo jest największe i wtedy decydujesz się dać max aż 1k. Przy 1 wariancie mamy oczekiwany zysk +120 zł, przy drugim tak samo +120, a przy trzecim +100. Ktory wariant wybierasz? trzeba tez zdawac sobie sprawę, że w przypadku wtopy to właśnie ostatni wariant najbardziej nam da po kieszeni. ja przed takimi wyborami dość często stoję, w meczu United uznałem, że nie ma opcji by to United przegrało, ok jakieś tam szanse Bburn ma na szczęśliwy remis, ale porażki absolutnie nie brałem przy takich okolicznościach w jakich było United, także zdecydowałem się na 2 dnb za większą kasę, bo to powodowało, że ryzyko umoczenia kasy było ograniczone do minimum (musiałoby Bburn wygrać). Po meczu jak widać okazało się, że co bym nie wybrał to zysk miałbym podobny, ale założe się, że przy graniu opcji handi za 100 zł miałbym więcej ciepłych słów niż przy wygraniu praktycznie takiej samej kwoty grając za 1k
PS na dzisiejsze mecze LM dobrze wygląda Real handi + Chelsea awans