Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: ryba_82 » 06 kwie 2012, 15:43

Kamil232 pisze:Absurdalne tezy głosisz. Żadna partia Ci nie przyjdzie i nie da więcej i nie obniży cen. To czysta demagogia. Tutaj chodzi o kompleksowe zarządzanie państwem i usprawnienie jego funkcji, a także wyeliminowanie patologii. Poprzez dobrze zarządzanie państwem, ono się bogaci, a tym samym bogacą się obywatele i dzięki temu poprawia się ich standard życia. W Polskich warunkach to przede wszystkim rozbicie tego raka, który hamuje wolny rynek i energię młode przedsiębiorczego pokolenia, który ogólnikowo można nazwać "postkomunizmem".

Ale to nie ten temat, jak coś niech modzi przeniosą go do odpowiedniego działu.
Kamil może wyraziłem się w nazbyt prosty sposób.Ja nie oczekuje od żadnego polityka,który zostałby premierem by wydał dekret iż jajko ma kosztować nie więcej niż 30gr a benzyna maksymalnie 4zł za litr,bo to jest nie realne w dzisiejszych czasach,choć jak dobrze pamiętam to Putin wymusił na właścicielu jakiegoś marketu w Rosji obniżkę cen wędlin :D ,ale nie ma co porównywać sposobu sprawowania władzy w Rosji i Polsce.Ja po prostu chcę by pensja,która dostaję za dosyć ciężką pracę jaką wykonuje wystarczała mi na życie na średnim poziomie,by było mnie stać wyjechać raz do roku z żoną na wakacje bez potrzeby zaciskania pasa.Czy to tak wiele?Chyba nie,ale gdy słyszę ile kosztuje budżet państwa ta banda darmozjadów z Sejmu to mnie krew zalewa.Bo co oni robią dla mnie jako szaraczka ze wschodniej Polski?Nic [k****],kompletnie nic.Politycy koncentrują się głównie na swoim wizerunku i krytyce rywali partyjnych.Jeśli nie mam zdania na jakiś temat to mam inne(czyt.odwrotne) niż Tusk-myśli Kaczyński i na odwrót. :badziewie:
Nie bardzo wiem gdzie Kaczyński miałby kraść, przecież nawet nie ma konta w banku :mrgreen:
Kradnie co miesiąc pobierając wynagrodzenie oraz wszelakie diety z budżetu państwa.Nie wspominając o pieniądzach,które jego partia dostaje corocznie m.in. z moich podatków.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2012, 16:05 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”