Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 06 kwie 2012, 21:08

sickstick pisze:Welshire
To jakiś nowy transfer? Czemu nic nie wiem? Na jakiej gra pozycji?

W niedzielę bardzo ważny mecz z City. Teoretycznie wydawać by się mogło, że będzie masa bramek i bardzo ciekawe widowisko, chociaż z drugiej strony w ostatnich trzech meczach (2 PL i 1 CC) między tymi zespołami padły łącznie dwie bramki, oba dla City. W tym sezonie 2x 1-0 a rok temu na Emirates 0-0. Wydaje się jednak, że obecne okoliczności są inne i oba zespoły będą musiały atakować. Paradoksalnie o ile byłem strasznie zdenerwowany tym, że ostro się bronili rok temu, tak teraz się obawiam tego, jak poradzi sobie nasza obrona z atakiem City. Atakiem, który musi nastąpić, jeśli Mancini chce zachować jakiekolwiek szanse na majstra.

Bardzo nie podoba mi się to, co ostatnio Wenger wyprawia ze składem. Było dobrze to musiał znowu zacząć pieprzyć. Osobiście chcę widzieć taką XI:

--------------Szczęsny-------------
Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
---Arteta----Song----Rosicky---
Walcott-Van Persie-Chamberlain

Rosa jako CAM a Ramsey na ławce. Żadnych idiotycznych wynalazków typu Ramsey na skrzydle tak jak ostatnio, czy Rosa. Musi grać Czech, który jest w świetnej formie w środku pomocy, a na skrzydle Chamberlain. Już nawet niech będzie Gervinho, byleby nie Ramsey.

Nie wiem, czego się spodziewać. Porażka z QPR trochę nam mam nadzieję ostudziła emocje i pokazała chłopakom, że jeszcze długa droga do trzeciego, ba, nawet czwartego miejsca. Jestesmy na równi z Tottenhamem a Newcastle tylko 2 punkty za nami, brakuje jeszcze tego, żeby za tydzień być na piątym :lol: Także myślę, że zepną poślady i będzie dobry mecz i trzy punkty.

Wróć do „Anglia”