Dobra mój błąd, podając komunizm jednak zastosowałeś bardzo skrajny przykład, więc nie zrozumiałem o co Ci chodzi. A jeśli chodzi o autorytaryzm to on sam w sobie nie jest taki zły, ale jest bardzo cienka granica między autorytaryzmem a totalitaryzmem. Można podążyć ścieżką Hitlera czy Stalina, a można pójść drogą Ataturka, który zrewolucjonizował swój kraj.ryba_82 pisze:A czy ja napisałem,że to są jedyne opcje?Podobne pytanie można postawić co do wywołanej przez Ciebie monarchii.
Byłem, ale ja wiedziałem na kogo chcę głosować, nie zagłosowałem na numerek na liście ale na konkretną osobę, której działalność znam i widzę jej efekty. Nie był to mój wymarzony kandydat, ale jak się nie ma co się lubi... Większość ludzi idzie na łatwiznę tzn albo nie głosuje, albo stawia krzyżyk przy nr 1 bo skoro nr 1 to chyba się zna. I to jest właśnie ta ochlokracja.ryba_82 pisze:Byłeś na ostatnich wyborach?Jeśli tak to to tym komentarzem![]()
Jeśli już mamy tę nieszczęsną demokrację to moim obowiązkiem jako obywatela kraju jest pójść na wybory i zagłosować na kogoś, skoro i tak potem ktoś ma rzekomo reprezentować moje interesy
Odnosiłem się już do tej sprawy, uważam to za marną prowokację dziennikarza. Ale już sprawa SPP jest dla mnie skandalem, bo to nie jest chyba szczyt możliwości intelektualnej, żeby zorientować się w sprawie o której mówi cała sportowa Polska.ryba_82 pisze:A czy wykładnią kompetencji ministra sportu jest znajomość wszystkich lig hokeja w Polsce?