Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: ryba_82 » 07 kwie 2012, 13:32

Marco_Van_Basten pisze:
A czy wykładnią kompetencji ministra sportu jest znajomość wszystkich lig hokeja w Polsce?
Skoro wykładnią kompetencji Minister Rozwoju Regionalnego jest znajomość unijnych programów pomocowych i konkretnych działań w ramach tych osi to nie rozumiem dlaczego te ligi hokejowe są tak wyśmiewane skoro stanowią część obszaru działań ministerstwa i pani "ministry". To tak jakbyś napisał, że Minister Spraw Zagranicznych nie musi wiedzieć co się dzieje w Afryce, bo przecież Polska tam nie leży.
Moim zdaniem takowy minister sportu nie musi mieć wiedzy na temat niższych lig hokeja czy czwartej ligi curlingu :D w Polsce.Bez jaj,ma ważniejsze sprawy na głowie.Minister spraw zagranicznych zapewne posiada wiedzę na temat Afryki,ale jeśli mielibyśmy wdawać się w szczegóły to zapewniam Cię,że na pewno o wielu sprawach nie ma pojęcia.Od poszczególnych mniejszych zadań są odpowiedni ludzie w każdym resorcie,bo chyba jedna osoba(minister) nie ogarnia wszystkiego.Ja nie twierdzę,że Mucha to dobry wybór i że sprawuje się bardzo dobrze na swoim stanowisku,ale wymaganie od niej wiedzy o niszowych ligach sportowych to lekka przesada.

Boromir ja nie uważam,że demokracja to najlepszy ustrój jaki mógł nas,Polaków spotkać.Tak na dobrą sprawę to nie mam nawet do końca wyrobionego zdania na ten temat.Mówię tylko,że sami wybraliśmy tą demokrację,sami o nią walczyliśmy i trochę dziwi mnie narzekanie,że jest ona do dupy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”