Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: bartbuks » 08 kwie 2012, 1:41

Tak poczytałem Was i stwierdziłem, że muszę coś napisać. Teorii jest wiele, tak jak zdań jest wiele na ten temat. Szczerze mówiąc mnie już męczy ten temat Smoleńska i mam nadzieję, że niektórzy kiedyś zrozumieją, że ofiarom to życia nie wróci, a ciągłe kłótnie, licytacje i robienie medialnych burz w celu pokazania kto jest mądrzejszy i kto ma rację, na pewno nie pomaga rodzinom zmarłym. Tak jak wczoraj usłyszałem wypowiedź jednej z wdów. Stwierdziła, że dla niej jest to osobista, rodzinna tragedia, a nie tragedia społeczna, medialna, bądź polityczna. Ona chce to przeżywać sama, we własnych czterech ścianach i nie może już patrzeć i słuchać, jak co i raz ten temat wraca na polityczną scenę.

Miejmy trochę rozumu, trochę czci i zostawmy to. Daliśmy dupy w jednym temacie... Nie zwróciliśmy się o pomoc do zewnętrznych organizacji, do ONZ, do UE. Teraz jest już za późno, ale jeśli chcieliśmy razem z Rosją rozwiązać ten problem, to odpowiedź sama nasuwa się. Wybaczcie, ale dwa lata wrak leży w Smoleńsku. Teraz to możemy cmoknąć się w pompkę i wszelkie dywagacje nie mają sensu. Daliśmy Rosji wolną rękę, więc czego wymagamy? Jakiej prawdy?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”