Twoje podejście do sprawy co można znaleść w odpowiednich wątkach było jasne. Ty już 2 h po katastrofie wiedziałeś, że to winien jest Kaczyński. Więc z łaski swojej nie wypowiadałbyś się o teoriach spiskowych i o głupich wnioskach. Ty już swoje "mądralo" pokazałeś.Te wszystkie dywagacje ktore nazywane sa chyba dla niepoznaki szukaniem prawdy o mgle helu teraz wybuchu (nie wiem co tam jeszcze bylo nie sledze kolejnych odcinkow pod tytulem teorie spiskowe).
Nie mam zamiaru nawet na resztę odpowiadać, bo ty jedynie potrafisz kpić i to na dodatek marnie. Wszystko negować i sprowadzać do absrudu. Wole zająć się faktami. A te są takie, ze po pierwsze teoria o naciskach, którą podobne tobie osobniki kolportowały okazała się być jednym wielkim żartem i wyśmienitą teoria spiskową nie znajdującą żadnego potwierdzenia w faktach. Po drugie dochodzenia Makowskie i Millerowskie co już dziś widać okazało się być jednym wielkim paszkwilem. Gen. Błasik w kokpicie który naciskał na pilotów, po półta roku się okazuje, żę typa tam nie było. Skrzydło odpadło po uderzeniu o "pancerną" brzozę. Jak udowodnili wposmniani przeze mnie naukowcy z USA przeprowadzając odpowiednie badania po pierwsze samolot przeleciał nad tą brzozę, po drugie nawet jakby się z nią zetknął to on ją powinien ściąć. Przy predkości prawie 300 km na/h jakaś tam brzóżka by skrzydła nie oderwała. Po trzecie nawet jakby to skrzydło odpadło to wg. praw fizyki powinno polecieć w całkiem inną stronę niż poleciało i gdzie go znaleziono.
Eksperci na podstawie tych danych którę są w posiadniu przedstawili swoje wnioski. Min. na podstawie zdjęc wraku i tego jak się rozstrzaskał. Wg. praw fizyki samolot spadająć z 30 metrów przy prędkości 270 km/h na nie powinien się rozstrzaskać na 100000 kawałków. 30 metrów to nie jest jakaś zatrważającą wysokość. Widać również na zdjęciach wraku, że min. blog pasażerski jest całkowicie wypruty od środka. Jakby się rozstrzaskał to powinno coś tam zostać, a na to ewidentnie działała jakaś siła odśrodkowa. Zresztą odsyłam do linku który wkleiłem na poprzedniej stronie tutaj dr. inż Szuladiński ekspert od wybuchów wszystko dokładnie wyjaśnia http://vod.gazetapolska.pl/1465-wybuch- ... katastrofy Polecam również przejrzenie prezentacji prof. Biniedy i Nowaczyka na tematy które poruszyłem w wyżej w poście.
Gadka o tym kto po co i dlaczego jest wg. mnie zastępcza. Ja bym miał na ten temat swoje teorie, bo choćby to w jaki sposób PO dostało w parę godzin władzę nad resztą kraju którą nie rządziło i jak na to łapczywie się rzuciło nie czekając nawet na oficjalne potwierdzenie śmierci Prezydenta, na podstawie pasku w telewizji wiele o tym mówi. Podobnie jak na bilans zysków jakie zyskała Rosja w polityce zagranicznej gdzie już nikt jej nie bruździł jakimiś wyjazdami do Gruzji czy blokowaniem jej inicjatyw na forum UE. Ale nawet nie chce mi się w to wchodzić, bo i tak usłyszę L. Kaczyński to był nieudacznik bla bla bla bo tak w TV mówili. Wolę jak mówiłem zająć się faktami, niech ktoś przedstawi kontrbadania do ekspertów z USA i zaprzeczy tezom przez nich stawianym, nie wykaże , że plotą bzdury. Tego bym chętnie posłuchał. Zamiast dywagowania na temat tego kto jest poważny, a kto nie. I to od osób które już 2 h po katastrofie miały jasną tezę tego co się stało, która została całkowicie skompromitowana. Ot poważne osobniki.