Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 08 kwie 2012, 15:36

właśnie tak myślałem, ale on znów nie pasuje do pomysłu Allegriego na tą pozycję. Tak sobie pomyślałem, że Gattuso gdyby był zdrowy to by pewnie był tą opcją numer 3, ale czy jest w stanie raczej ciężko powiedzieć. Inna sprawa, że rozgrywający by Mialnowi się bardzo przydał, bo ostatnio wyprowadzenie akcji to leży i kwiczy.
Seedorf już grał kilka razy na tej pozycji i śmiałbym zaryzykować stwierdzenie, że na przykład z Tottenhamem rok temu był to jeden z jego lepszych występów ostatnich lat. Allegri na tej pozycji wymaga gracza z doświadczeniem, który dobrze się ustawia i czyta grę i co bardzo ważne umie dobrze i szybko podać do kolegi. Nie ma to być klasyczny rozgrywający. To raczej jak go się po angielsku nazywa "anchor" a podoba mi się również jak MazurXIII swego czasu pisał o tej pozycji - topór. Gattuso na tej pozycji nie zagra, bo się nie nadaje. Idealnym graczem jest van Bommel i będzie ciężko znaleźć następce dla niego, bo kandydatów nie ma wielu. Wcale się nie zdziwię jeżeli od przyszłego roku na tej pozycji będzie grał Montolivo. Chłopak ma charakterystykę by grać i coraz poważniej się mówi, że on właśnie przychodzi na tą pozycję.

Rozgrywający by się przydał, ale mówimy o takim co gra bliżej lewej strony a nie przed obroną. Podobno Hernanes chce odejść z Lazio, mówi się o Eriksenie. Zobaczymy jak o będzie, ale w pomocy trzeba wzmocnień i to poważnych.

Nie można wykluczyć, że na tej pozycji zagra Muntari (były takie plotki przed meczem z Fiorentiną), ale on mi tu nie pasuje.

BTW - podobno Berlusconiemu wpadł w oko wczoraj Jovetic :D Oby to była prawda. Dodatkowo Muriel obserwowany przez Braidę wczoraj strzelił dwie bramki z tym druga bardzo ładna. Ten chłopak ma coś w sobie.

Wróć do „Włochy”