Nie wypowiadałem się o meczu, bo naprawdę cięzko się by było przebić przez tą masę postów pisanych głównie ze względu na kompleksy wobec Barcelony. powtarzanie ciągle tych samych regułek, podobnie jak często bez potwierdzenia w realiach. Cwaniakowania jak to ma w zwyczaju jeden z kibiców Chelsea.
Nigdy się nie znałem na przepisach i nigdy pewnie w ten temat się nie bedę zagłębiał. Zawsze jednak piszę, że głupotą zawodnika jest to, że daje jakikolwiek pretekst sędziemu. Trzymanie, przytrzymywanie. Takich sytuacji jest sporo w każdym spotkaniu- to raczej wina zawodników nie błędów arbitrów. Lepiej by dzisiaj było tak jak pisałem po pierwszym spotkaniu jakby Puyol wyłożył się jak choćby Cesc. Nie potrafi tego, to później różne teorie powstają... Największym błędem arbitra było, że nie podyktował karnego na Zlatanie...
Wróciły także co było pewne historię z Chelsea, przywoływany dość często ewidentny karny w meczu Polski z Austrią, gdzie Polska i tak prowadziła po sporym błędzie arbitrów no i oczywiście Wojtek Kowalczyk musiał wjechać.
Ludzie go tu negują, wyśmiewają ale powiedzcie mi dlaczego ciągle go słuchacie czy czytacie. Kto jest większym debilem?
Co do dwumeczów tu ciągle wspominanych i wyliczania błędów- mimo, że zostało to zrobione już kilkanaście razy- to ja tylko dodam od siebie, że nadal część po dwumeczach Barcy, gdzie są błędy na jej korzyść widzi jedno spotkanie, bo nawet nie potrafi zrozumieć pojęcia dwumecz. Jakby wyglądał dwumecz jeden czy drugi, czy ten z Milanem- gdyby były np. podyktowane karne na Alexisie i Puyolu. Jak duże są szanse, że w rewanżach byłyby potrzebne jakiekolwiek kontrowersje. Wiecie to? Ja tego nie wiem i zawsze jak już po kilku stronach bezsensownych dyskusji wpisuję swój post to to przypominam.
Część czytanych wypowiedzi zawodników Milanu okazały się pozytywne wzgledem Barcelony. Potwierdzali to co było na boisku z kontrowersji nie robili wielkich tragedii czy oszustw. Za to im brawa, bo pokazali klasę. Ibrahimovic nie pokazał, zresztą on niewiele pokazuje na boisku jak trzeba znaleźć prawdziwych liderów i gości z najwyższej półki.