#5 Wolverhampton - Arsenal H(2 - 0) 2 (3.35)
Jak dla mnie Wilki z Birmingham zawsze się kojarzyły i pewnie jeszcze długo będą się kojarzyć z McCarthym, z jego niezwykłym wyczynem z ostatniego spotkania ubiegłego sezonu. Po co ten człowiek został zwolniony, to ja nie wiem, ale to takie moje wtrącenie, przejdźmy do analizy. Wilki grają źle, już witają się z championship, z której raptem 4 lata temu awansowali pod wodzą rzeczonego szkoleniowca. Zawodnicy z Molineux w ostatnich 6 spotkaniach zdołali strzelić 4 gole, a stracili ... 19. Z ostatnich 6 spotkań na własnym obiekcie nie uratowali choćby 1 pkt, bilans 5-21. Arsenal natomiast gra świetnie, wygrał 8 z ostatnich 9 spotkań w lidze, w ostatnią niedzielę pokonał na własnym obiekcie man c. Mecz ten powinien mieć podobny przebieg do spotkania z początku lutego z bburn, pewne prowadzenie do przerwy i konsekwentna gra do końca połączona z podwyższaniem wyniku. W tym spotkaniu RvP powinien w końcu się przełamać i poprawić swoje osiągi w klasyfikacji strzelców. Zakładam, że AFC wyjdzie w składzie bardzo podobnym do tego z ostatniego spotkania, nie wiem co dzieje się z Gibbsem, mam nadzieję, że Anglik zagra dziś, zmieniony może być również Benayoun, mam nadzieję, że zagra za niego Gerv, liczę, że ten zawodnik w końcu zagra na swoim poziomie, a mecz z wilkami jest odpowiednim spotkaniem do odbudowania formy.
#6 Queens Park Rangers - Swansea 2/2 (4.95)
Łabędzie grają w tym sezonie solidnie, a Brendan Rodgers jest jednym z najlepszych szkoleniowców obecnych rozgrywek. Po 3 wymagających spotkaniach, w których walijczyką nie udało się ugrać nawet 1 pkt. przyszła pora na rehabilitacje na Loftus Road. Gospodarze walczą o utrzymanie, w ostatnich meczach na własnym obiekcie ograli takie zespoły jak Arsenal i Lpool, jednak zdarzają się im też wpadki (1:2 z wilkami). Moim zdaniem zespół Hughesa nie da rady się utrzymać i wraz z Wigan i Wolverhampton nowy sezon zacznie na zapleczu BPL. Łabędzie zagrają w swoim najsilniejszym składzie, z dobrze dysponowanymi Sinclairem, Dyerem i Grahamem w napadzie, wspieranymi przez Sigurdssona, który jest najlepszym zawodnikiem podopiecznych Rodgersa w tym sezonie. Istotnym punktem zespołu jest też bramka, na której znakomicie spisuje się Vorm, który moim zdaniem powinien zostać powołany na ME. Zakładam prowadzenie gości już do przerwy, a i 2 bramkowe zwycięstwo przyjezdnych mnie nie zdziwi.