Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kesz » 12 kwie 2012, 0:12

Ważna wygrana Realu ale przede wszystkim 3 gole Cristiano Ronaldo + asysta, znowu odskakuje Messiemu w klasyfikacji strzelców i pichichi - walka tych dwóch będzie trwała do samego końca, Ronaldo już ma w lidze 40 goli oraz 11 asyst - Messi podobnie, to już jest szokujący wynik, ale mają jeszcze trochę czasu, by go poprawić. Rywalizacja o złotą piłkę będzie się również między nimi toczyła, dużo może zależeć od tego, kto wygra LM - wiadomo, że Messi zostanie królem strzelców tych rozgrywek, jednak jeśli Real zagarnie Mistrzostwo Hiszpanii i wygra Ligę Mistrzów a do tego kadra Portugali z Ronaldo na czele zagra dobre mistrzostwa w Polsce i Ukrainie, to wówczas mimo tych wszystkich rekordów Messiego przy jakich spuszczają się media, to tym razem nagroda dla najlepszego piłkarza trafi do Cristiano Ronaldo, mimo, że aktualny sezon jest chyba najlepszym w całej karierze Leo Messiego - no ale to wybieganie do przodu.
Wracając do meczu z Atletico, to mimo wszystko, trzeba pochwalić rywali, bo grali solidnie, Real wyjątkowo nie tworzył wielu sytuacji podbramkowych, Atletico prowadziło wyrównaną grę, przynajmniej do momentu, gdy Ronaldo nie wpakował gola na 2-1, później już się Atletico otworzyło, po trzeciej bramce Real już grał a luzie i przyszła kolejna bramka, tym razem Callejona, szkoda, że Ronaldo po podaniu Xabiego nie strzelił 4 gola w tym meczu, ale i tak zaliczył niesamowity występ - te jego "opadające liście" stają się jego znakiem firmowym - Pamiętam, że motyw spadającego liścia miał miejsce w popularnym Anime "Captain Tsubasa" gdzie główny bohater miał tzw. strzał Jastrzębia - który właśnie był opadającym liściem - wówczas, wydawało mi się, że takie super-strzały, to tylko w takich Anime - Nie spodziewałem się, że kiedyś zobaczę piłkarza w rzeczywistości, który uderza takie piłki :brawo:

PS. Proszę mi wyjaśnić raz jeszcze, za jakie posty dostałem bana i dlaczego w moim profilu pisze, że jestem zbanowany ! (To do tych dziwnych :badziewie: )
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2012, 0:13 przez Kesz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Hiszpania”