Re: Formula 1

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Re: Formula 1

Post autor: ddemon » 15 kwie 2012, 11:18

Ależ wyścig :jupi: Dużo wyprzedzeń,niekoniecznie za pomocą DRS-u 8) Owszem opony odegrały tutaj wielką rolę ale parę wyprzedzeń naprawdę miodzio :brawo: Tutaj bym wyróżnił szczególnie Hamiltona a potem Webbera :)

1 Rosberg - świetny wyścig,utrzymane tempo i zasłużone zwycięstwo
2 Button - też świetny wyścig, inna strategia cóż gdyby nawet Raikkonen z Vettelem go nie trzymali pewnie by tego wyścigu nie wygrał choć może byłby blisko - strata w pit stopie też by zrobiła swoje także osiągnął maksimum
3 Hamilton - również świetny wyścig - utrzymał koncetrację,nie szarżował - piękny manerw na Massie i nie tylko
4 Webber - ależ wytrzelił :haha: a tak serio również dobry wyścig
5 Vettel - kurde trzeba oddać,że niby nie mrawo przebijał się do przodu,słaby start a pod koniec walczył o podium - owszem strategia 2 pit stopow zrobiła swoje no ale pokazał klasę :)
6 Grosjean 7 Senna - również dobry wyścig,strategia zdobyli maks co mogli
8 Maldonado - ależ on jechał :lol: Świetnie walczył z Alonso i nie tylko no no jestem ciekaw co dalej pokaże bo może ma umiejętności oprócz $$$ :P
9 Alonso - jako fan jestem rozczarowany jego jazdą :/ Owszem walczył,próbował wyciągnąć maks z bolidu cóż i niestety słaby ten efekt ciężka praca
10 Kobayashi 11 Perez - hm..trochę rozczarowali biorąc pod uwagę treningi,kwalifikacje mogli spisać się lepiej :)
Na uwagę zasługuje bratobójcza walka i tym samym wyprzedzenie Raikkonena :brawo:

No i na koniec Raikkonen z 4 pola na 14 słaba strategia Lotusa i się pogubił a szkoda bo jechał świetnie i mógł zdobyć dobre pkt :/
Massa kręcił się wokół pkt ostatecznie 13 pozycja szkoda,bo można było myśleć,że może ten wyścig na małe przełamanie ostatecznie słabo :/
Schumacher stracił kto wie może podium przez błąd mechanikó :suicide:
Reszta była tylko tłem :P

Co do typowania to tutaj trafiłem 1 kierowcę - Vettela :shock: Ale po przemyśleniach obstawiłem 2 poprawnie - Ham i Web :D Wliczając to w Rosberga,którego można było brać pod uwagę z 4-5 typów spokojnie można było obstawić poprawnie :/

Następny wyścig w Bahrajnie za tydzień :jupi: Z perspektywy kibica przed tv to dobrze z punktu bezpieczeństwa kierowców,kibiców na torze to kiepsko :P ale Bernie drugi raz nie popuści - zbyt duża kasa się liczy :lol:
Do walki wkraczają kierowcy Porsche SuperCup z Giermaziakiem i Szczerbińskim na czele oby było głośniej o nich nie mniej niż w poprzednim sezonie 8)

Wróć do „Inne sporty”