1 Rosberg - świetny wyścig,utrzymane tempo i zasłużone zwycięstwo
2 Button - też świetny wyścig, inna strategia cóż gdyby nawet Raikkonen z Vettelem go nie trzymali pewnie by tego wyścigu nie wygrał choć może byłby blisko - strata w pit stopie też by zrobiła swoje także osiągnął maksimum
3 Hamilton - również świetny wyścig - utrzymał koncetrację,nie szarżował - piękny manerw na Massie i nie tylko
4 Webber - ależ wytrzelił
5 Vettel - kurde trzeba oddać,że niby nie mrawo przebijał się do przodu,słaby start a pod koniec walczył o podium - owszem strategia 2 pit stopow zrobiła swoje no ale pokazał klasę
6 Grosjean 7 Senna - również dobry wyścig,strategia zdobyli maks co mogli
8 Maldonado - ależ on jechał
9 Alonso - jako fan jestem rozczarowany jego jazdą
10 Kobayashi 11 Perez - hm..trochę rozczarowali biorąc pod uwagę treningi,kwalifikacje mogli spisać się lepiej
Na uwagę zasługuje bratobójcza walka i tym samym wyprzedzenie Raikkonena
No i na koniec Raikkonen z 4 pola na 14 słaba strategia Lotusa i się pogubił a szkoda bo jechał świetnie i mógł zdobyć dobre pkt
Massa kręcił się wokół pkt ostatecznie 13 pozycja szkoda,bo można było myśleć,że może ten wyścig na małe przełamanie ostatecznie słabo
Schumacher stracił kto wie może podium przez błąd mechanikó
Reszta była tylko tłem
Co do typowania to tutaj trafiłem 1 kierowcę - Vettela
Następny wyścig w Bahrajnie za tydzień
Do walki wkraczają kierowcy Porsche SuperCup z Giermaziakiem i Szczerbińskim na czele oby było głośniej o nich nie mniej niż w poprzednim sezonie