Rezerwy po szalonym meczu i 4 bramkach Willa Keane'a wygrywają 6:3 z Newcastle i triumfują w Północnej Lidze Rezerw. Duży sukces dla tych chłopaków i świetna robota Joyce'a. Kolejny dobry rok dla naszej Akademii. Teraz tych chłopaków czeka jeszcze finałowy mecz z Aston Villą ale niezależnie od rezultatu fajnie byłoby gdyby udało się kilku z nich wysłać na wypożyczenie i nie mam na myśli tu klubów typu Peterborough. Jest w tych chłopakach potencjał, kilku IMO ma szansę zaistnieć w pierwszym składzie United ale dobrze byłoby ich ograć wcześniej w "dorosłej" piłce jak Welbecka i Cleverleya.
Co do ligowego meczu z Villą, wszystko w zasadzie zostało powiedziane. AV to był wygodny przeciwnik na przełamanie, ostatnio pomijając kontuzje grają naprawdę mizernie i wypada się tylko cieszyć, że zareagowaliśmy prawidłowo na porażkę z Wigan. Graliśmy dobrze ale Villa też nie postawiła nam jakichś szalenie trudnych warunków. Kontakt przy karnym na Youngu był ale zachowanie Anglika po raz kolejny niesmaczne, przynajmniej jak dla mnie. Wolę żeby przysłużył się drużynie taką grą jak na początku sezonu a nie aktorskimi padami.
Teraz szalenie istotny mecz z Evertonem, który należy wygrać choć bez wątpienia nie będzie to proste. Najważniejsze to przystąpić do derbów z City nadal z bezpieczną przewagą, która pozwoli nam na utrzymanie lidera niezależnie od wyniku na Etihad.
Coraz więcej mówi się o tym Gaitanie, na tyle dużo, że ciężko mi teraz sobie wyobrazić że do nas nie trafi. Szkoda bo jak dla mnie wyklucza to transfer Hazarda ale po raz kolejny wypada zdać się na Fergusona.
Fabio ma iść na roczne wypożyczenie, mówi się o Benfice w ramach częściowego rozliczenia za powyższy transfer ale gdzie by nie trafił bliźniak powinien to być porządny klub gdzie Brazylijczyk będzie miał szansę na regularną grę i rywalizację na wysokim poziomie. Moim zdaniem dobra decyzja. O ile Rafael mimo problemów z kontuzjami wciąż się rozwija i ma szansę na częstszą grę tak Fabio wobec niezniszczalnego Evry na lewej i zbyt dużej konkurencji na prawej obronie tylko się marnuje a wszyscy wiemy, że potencjał ten chłopak ma ogromny.