Giro d Italia

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: revan » 13 maja 2005, 19:18

Witam serdecznie fanów kolarstwa. Za wiele to nas nie ma, no ale lepszy rydz niż nic. Zazdroszczę Wam bo ja niestety nie mam możliwości oglądać Giro. A szkoda bo z przekroju wynika, że będzie to wyścig znacznie trudniejszy a co za tym idzie na pewno ciekawszy niż w poprzednich latach. Jestem strasznie ciekawy jak w tym roku poradzą sobie bohaterowie zeszłorocznego wyścigu dookoła Włoch tj. Cunego, Simoni, Honchar, Cioni. Przyznam szczerze, że dziwią mnie te włoskie wybiegi przy ustalaniu trasy wyścigu. Mają takie góry, że nie muszą się wstydzić nawet Tour de France a gdy przychodzi do startu Giro to ostrożnie dawkują kibicom emocji związanych z najwyższymi górami. No ale taki już urok włoskiej częsci trylogii 3-tygodniowych tourów. A co do Tour de France to ja również praktycznie cały lipiec spędzam przed telewizorem. Wydaje mi się, że Armstrong niepotrzebnie jedzie w tym roku, bo tym samym rzuca na szalę cały swój splendor, który zdobył przez te ostatnie 7 lat. A w tym roku może mu być strasznie trudno, ponieważ na razie forma nie dopisuje Amerykaninowi. Zobaczymy czy zdąży na czas tak jak to było w zeszłym roku. Zakończenie przez niego kariery będzie rzeczywiście wielką stratą dla tego sportu. Ale latka płyną i 34-letniemu zawodnikowi trudno byłoby nawiązać równorzędną walkę z młodszymi konkurentami. No a wracając do Giro-kto jest Waszym faworytem do zwycięstwa? Na pewno w szerokim gronie jest Cunego, Simoni, Garzelli, Cioni i to głównie w nich należy upatrywać zwycięzcy. Ciekawi mnie postawa nowego nabytku grupy Armstronga-dwukrotnego zwycięzcy wyścigu dookoła włoskiego buta Paolo Savoldellego. Jego też nie należy skreślać. Prosiłbym Was o opisywanie kolejnych etapów tak jak to robicie, ale wzbogaciwszy te relacje o własne odczucia. Chodzi mi o to, że gdy karuzela wyścigowa wjedzie w góry, abyście napisali jak wyglądali poszczególni faworyci na podjazdach, kto zrobił na Was wrażenie, kto nie wyglądał najlepiej itd. itp. Oczywiście wszystko w miarę możliwości, jakbyście znaleźli czas i jakby się Wam chciało. POZDRO
Ostatnio zmieniony 14 maja 2005, 19:30 przez revan, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Inne sporty”