Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5299
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Polscy kibice

Post autor: DDK » 17 kwie 2012, 22:25

Dziwne masz postrzeganie bohaterstwa, ale każdy ma swoje, więc nie ma dyskusji :)

Uwierz ze z moich znajomych, a jest wśród nich dużo pikników wiele osób przychodzi dla atmosfery. Nie idą dopingować, bo to nie ich lata, ale lubią poczuć tą atmosfere najlepszych meczy. Jak zapytałem ojca które derby pamieta najlepiej to nie powiedział że jak Wisła wygrywała 3:0, tylko jak zrobiono dywan z barw Cracovii, albo goście rozwalili chyba 150 krzesełek na sektorze gości rzucając nimi. Wiadomo, że to są koszty, ktoś za nie płaci. I nie może być na każdym meczu tak. Kiedyś bylo tak na co drugim meczu. Dzisiaj? 1 mecz na 300 w lidze i się zaczyna afera. Derby to derby. Uważam że taki mecz jest raz w sezonie i można wybaczyć jeśli "normy przyzwoitośći" nie zostaną zachowane. Jak komuś nie pasuje atmosfera tego meczu to może raz odpuścić.
O wiele bardziej wolałbym takie coś jak było na WDŚ ostatnio niż to co było na ostatnich derbach Krakowa. Zamiast "Zawsze nad wami, pie**mi żydami" poszło "zawsze nad wami, pasiaste zawsze nad wami". Wykaz był z góry i nic nie można było zrobić, ale polowa ludzi naprawdę zwątpiła. Dobrze, że w tym sezonie jest to normalne prowadzone, i nikt już nie patrzy.

Dziwisz się, że ludzie zakrywają twarze i są wkurwieni sytuacją na stadionach? Dzisiaj gdzieś czytałem, że złapali laske która siedziala na plecach chłopaka i chciała tak wejść na mecz. Grozi jej 3 lata. Za próbe(!!!!), nie wniesienie, a próbe wniesienia 1 racy na jeden z wyjazdów kibicowi Wisły także grozi 3 lata.

Ci ludzie nie biją się dla pieniędzy, sławy itd. A frekwencji w Polsce nei da sie zbudować na dobrej grze. Na mecze z ŁKS, Podbeskidziem czy Cracovią nie porównuj do ligi angielskiej. Tak piłkarze prezentują najlepszy poziom na świecie. U nas jak komuś 1 drybling wyjdzie to się nim 2 tygodnie jarają :)

Wróć do „Polska”