Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2442
Kontakt:

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post autor: Kluchman » 18 kwie 2012, 23:38

Pewnie już rozłożyliście mecz na czynniki pierwsze (albo i nie), dodam tylko krótko coś od siebie.

Nie widzę nic o sędziowaniu. O tak, jak dobrze. Jak wczoraj był przesadnie rozmyty temat sędziowania po meczu, to można się wiele spodziewać, ale dziś sędziowanie było jeszcze lepsze. Mecz łatwiejszy do prowadzenia, ale sędzia trzymał poziom i nic nie wywinął. Wielkie brawa dla niego. Oby w rewanżu było podobnie, bo presja na arbitrów na Campo Nuevo będzie straszna.

Chelsea miała sporo szczęścia, ale też grali dobrze. Grali tak, jak są obecnie w stanie grać z Barceloną i strzelili swoją sytuację. Widzę jednak, że trawa jak nie jest za sucha, to jest za mokra, rywal jak nie za agresywny, to gra antyfutbol, czy tam nie chce grać w piłkę. Typowe i smutne zarazem.

Wynik jest taki, jak chciałem, a jednocześnie w niego nie wierzyłem. Bardzo mi się podoba, że Barcelona nie będzie miała we wtorek spacerku, tylko muszą szykować się na ciężkie granie. Z kilku powodów, a sobotni mecz i wynik Realu z Bayernem na pewno są jednymi z nich.

Rewanż dla Chelsea nadal będzie bardzo trudny i nadal nie są faworytem, ale jak nadal będą mieli szczęście, tak samo dobrego Cecha i dobrze odłączanego od dobrych sytuacji Messiego, a sędzia nic nie spierdoli, to kto wie. Barcelona musi zaatakować, jak długo nie będą mogli strzelić, będzie jeszcze ciekawiej, zmusiłoby to ich do zostawienia rywalom trochę więcej miejsca do kontr.

Wróć do „Puchary Europejskie”