Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post autor: Emerald » 19 kwie 2012, 21:14

Morrow pisze:Z których wynika, że Barcelona jednak nie starała się i nie próbowała tak jakby mogła. Coś tu się ze sobą kłóci na moje oko.
Morrow... jak by to powiedzieć.
Wczorajszy mecz w wykonaniu Barcy naprawdę wyglądal jak by się nie spieli... Nie uważam, żeby to bylo odpuszczanie bo nikt nie odpuszcza półfinału Ligi Mistrzów, a już na pewno nie Barca, o ktorej wielu mówi, że właśnie obrony LM im potrzeba, żeby wyrównać osiągnięcia legendarnego Milanu z Van Bastenem...

Jak już powiedziałem napisałem to mocno niefortunnie...
I owszem wyłączenie Messigo to wielka zasługa i ciężka praca jaką wykonali zawodnicy Chelsea, ale mi chodzi o to, że w ataku Barcelony wcale nie bylo ruchu... ten ruch powinien tam być bo to własnie na nim opiera się największa siła tej drużyny. A żadne krycie, czy przeszkadzanie nie może sprawić, że ktos nie biega. A oni nie biegali od początku.

Może byli zmęczeni, a może gdzieś w głowach im siedziało, że mają mecz z Realem a na CN powinni bez problemu odrobić tą stratę. A nawet może coś się uda strzelić jeszcze w tym meczu... Nie piszę, że odpuścili specjalnie, czy że nie chcieli wygrać bo to oczywista głupota, ale dopuszczam myśl, że chcieli być cwani i wierzyli, że prędzej czy później coś strzelą, tak jak większość kibiców wierzyła... nie ma się co dziwić, że po spartolonych okazjach reagowali tak jak reagowali... pewnie my wszyscy, którzy kiedykolwiek gralismy w piłkę reagowaliśmy po nich tak samo niezależnie od tego o co gralismy.

Wiem, że się tego uczepiłem i bronię jak Częstochowy, ale wolę tak sobie tłumaczyć, żeby do wtorku mnie cholera nie wzięła przed rewanżem.

Takwięc już więcej nie będę się tłumaczył. Nie wiem czy teraz to się wszystko trzyma kupy, ale tak mniej więcej wygląda moja pokrętna logika :D

Wróć do „Puchary Europejskie”