Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 21 kwie 2012, 12:10

Trochę newsów.

Tak jak rozmawialiśmy wcześniej, Will Keane najprawdopodobniej trafi na wypożyczenie w przyszłym sezonie. Dobra decyzja, chłopak ma nosa do strzelania bramek i trzeba go ogrywać bo może być z niego pożytek w pierwszej drużynie.

Ptaszki ćwierkają, że Petrucci dostanie nowy 3-letni kontrakt w nagrodę za dobry sezon w rezerwach w jego wykonaniu.

Z kolei Ferguson powiadomił, że MU doszło do porozumienia z Raiolą w sprawie kontraktu dla Pogby. Wszystko w głowie Francuza ale problemem jest on sam bo w tej chwili wszystko zależy od jego decyzji. Irytuje już mnie ta cała szopka, bijemy się o gówniarza, który jeszcze nic wielkiego nie pokazał a zachowuje się jak gwiazdeczka. Możliwości to on ma ale w głowie coś chyba nie teges i spodziewam się, że w przyszłości też będzie sprawiał kłopoty gdzie by nie trafił.

Sam Pogba w tym sezonie już nie zagra z powodu kontuzji. Podobnie jak Anderson. Myślę, że czas najwyższy już pożegnać się z Brazylijczykiem, dostał wiele szans ale nie zanosi się na to żeby ten gracz miał być filarem United w przyszłości. Pamiętam, że podobnie żegnaliśmy Naniego a ten pół roku później "wystrzelił" ale wątpię aby Anderson poszedł jego tropem.

Ferguson potwierdził, że wobec formy i regularności Evry w ostatnich latach, kto by nie siedział na ławce i tak nie byłby w stanie wygryźć Pata stąd wypożyczenie Fabio. Szkot potwierdził też, że bliźniak pójdzie najprawdopodobniej do Portugalii czyli zapewne plotki o Benfice i Gaitanie mogą mieć coś z tym wspólnego.

Poza tym Fergie mówi, że Owen niebawem będzie w kadrze meczowej...Mnie już to nawet nie bawi, liczę, że już niebawem pożegnamy Anglika. To sympatyczny koleś ale zupełnie nie rozumiem po co go trzymamy.

Gill zapowiedział aktywność na rynku transferowym, zapowiedział też kilka pożegnań. Ja typuję Machedę, Andersona, Owena i Berbatova. Mam tylko nadzieję, że nie będziemy świadkami jakichś niespodziewanych ruchów z klubu.

Wróć do „Anglia”