Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 21 kwie 2012, 14:21

Prawdopodobnie doszliśmy do porozumienia z Bakaye Traore w sprawie przejścia do nas. Malijczyk ponoć już przeszedł badania medyczne i ma podpisać 3-letni kontrakt. Nie znałem go zbytnio, ale statystycznie wygląda dobrze. Mam nadzieję, że przychodzi na miejsce Flaminiego i jest tańszy w utrzymaniu. Nie będę zadowolony natomiast jeżeli jest to gracz do pierwszego składu i alibi na nie robienie dalszych transferów.

Jeżeli dodamy do tego również przyjście Montolivo (2,5 mln euro na rok, mniej niż Seedorf, van Bommel, Gattuso, Flamini i prawdopodobnie Gattuso) i prawdopodobnie Acerbiego (800 tysięcy na rok, mniej niż Yepes na którego miejsce przychodzi) to już mamy 3 ruchy transferowe na przyszły sezon na które nie wydaliśmy ani grosza. Na razie to dobrze wygląda, ale rok temu było podobnie a skończyło się słabo.

Z graczy, którym kończy się kontrakt przyglądnąłbym się jeszcze Farfanowi i Adlerowi. Obaj byli z nami łączeniu. Farfan mógłby przyjść na miejsce Robinho, który może odejść do Santosu a Adler rywalizować z Abbiatim o miejsce w bramce.

Mimo wszystko liczę, że oprócz tych transferów Berlu sypnie kasą na lewego obrońcę (Armero, Cristico czy Alba byli z nami łączeni), defensywnego pomocnika (Strootman), pomocnika (Asamoah) i w przypadku zarobienia kasy na Binho lub Pato na napastnika (chciałbym Teveza). Myślę, że pierwszych 3 graczy można by było pozyskać za około 35 mln milionów plus jakiś młodzieniaszków dla Udinese. Realistycznie patrząc będę zadowolony z transferu jednego pomocnika (w takim wypadku wybrałbym Strootmana) i lewego obrońcy.

Wróć do „Włochy”