Fakt, Basso bardzo słabo w tym sezonie, od początku tego roku mówiło się, że ma być liderem na Giro i właśnie Sylwek ma na niego pracować, ale w poniedziałek ma zapaść decyzja czy będzie Nibali jechać bo jednak Ivan Groźny strasznie zawodzi.
Co do Saxo i Rafała Majki, ja nie lubię zbytnio tego teamu bo Riis zbudował go od dupy strony - ma Messiego [ Contador ] , który musi grać w Cracovii [ właśnie Saxo ] bo jak na razie w Protourze jest to najgorsza ekipa, która w żadnym wyścigu nie odniosła sukcesu.Aby nie wypaść po sezonie z protouru będą musieli kupować zawodników z punktami co Riis już zapowiedział.
Jutro LBL - całkiem fajny klasyk, dość pagórkowata trasa, największym faworytem jest Gilbert, ale czy ja wiem w takiej formie...ja osobiście liczę na Samu Sancheza, Rodrigueza, może Gerrans.
Ponadto ostatnie przetarcie w Romandii dla niektórych przez Giro, pierwszy GT już za niedługo, ciesze się, że będzie Androni i Colnago bo tam jeżdżą super górale z Rujano na czele.Najbardziej żałuję, że dzikiej karty nie dostał Aqua Sapone bo nie będzie Betancourta, a podczas Trento w tym tygodniu pokazał jaki ma potencjał.
Nie jestem w stanie wytypować faworyta na generalkę Giro.