Re: Bayern München - Real Madrid

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Bayern München - Real Madrid

Post autor: Ebi » 28 kwie 2012, 12:50

Bienias pisze:Ogrywali United a pojechal ich SL, ktory minimalnie byl lepszy od Legii. Tak tez mozna pisac stosujac twoj tok myslenia. Kazdy mecz jest inny i sam to wiesz. Jednak kogo mial w LM BM ze znanych firm? Napoli i City to byli pierwszoroczniaki, ktore lapaly doswiadczenie i placili frycowe. Popatrz na przyklad BD, ktora jest lepsza. W lidze wygrywa a w LM byla ogrywana. To sa takie oczywistosci ze chyba nie warto pisac. BM to jest europejska klasa sama w sobie. Tego klubu nigdy sie nie lekcewazy nawet jak jest w slabszej dyspozycji. Dyskusji by nie bylo gdybys nie domagal sie zeby znani publicysci czy tez swiat pilki nie wznosil BM na pilkarski piedestal. Ten czas moze nastapic ale po wygranej w LM.
Nie domagam się wynoszenia Bayernu na piedestał tylko ogarnięcia tej szopki medialnej, która dalej ciągnie te śmieszne artykuły i felietony i Hiszpanach. Mnie to nudzi cholernie - nie chodzi mi, żeby pisali o Bayernie, byleby się ogarnęli - to fachowcy do jasnej ciasnej.

Borussię też można uznać za pierwszroczniaka - zagrali w LM po prawie 10 latach przerwy, nikt z obecnego składu tego nie pamięta, dorzucam jeszcze śmiesznie niską średnią wieku.

A idąc dalej takich niepoważnym tokiem myślenia możesz sobie wszystko interpretować pod siebie. Ależ ta liga angielska jest cienka skoro dwa najlepze kluby z płaczem kończą fazę grupową. Zaraz ktos przyjdzie i napisze - toć to najlepsza liga świata skoro szósta ekipa w tabeli gra w finale LM! Analogia do BL - co to za liga skoro ich dwukrotny mistz z rzędu daje dupy w fazie grupowej? To ja zaraz powiem - zajebista liga skoro ich trzecia ekipa, która przebija się przez kwalifikacje i od dwóch sezonów jest bita na własnym podwórku robi finał LM! Po co w ogóle obrałeś taką linię dyskusji skoro w ogóle to nie ma sensu?

Wróć do „Puchary Europejskie”