Dlaczego masz podpadać. Błędne było samo ustawienie, może nawet nie tyle ustawienie co dobór wykonawców ale nie można wykluczyć, że nasza indolencja z przodu była też w jakimś stopniu spowodowana tym, że gdzieś w głowach graczy siedziała ta porażka z OT, pościg City w "10" na Etihad w Pucharze Anglii i wyborna forma Obywateli w ostatnich meczach.ryba_82 pisze:Być może podpadnę fanom United,ale wydaje mi się,że bardzo duży wpływ na wczorajszą grę MU miał wynik derbów z Old Trafford.SAF mając w pamięci to 1:6 ustawił zespół zbyt defensywnie a jego piłkarze wyglądali tak jakby powiązano im nogi.Według mnie zwyczajnie przestraszyli się rywala,ale to tylko moje odczucie....
Daleki jestem od twierdzenia, że przegraliśmy ten mecz telepiąc portkami przed rywalem bo nie czarujmy się, City było drużyną zdecydowanie lepszą ale zadecydował indywidualny błąd przy kryciu. Nie wykluczam jednak, że aspekt psychiczny też odegrał jakąś mniej lub bardziej znaczącą rolę na co wskazuje choćby przytoczona gdzieś przez fieldiego statystyka dryblingów graczy United.