Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Polscy kibice

Post autor: franz » 02 maja 2012, 16:32

bartbuks pisze:Nie, no chcę się upewnić, że jednak nie jestem wykolejonym psycholem. Na Legię za nastolatka śmigałem, bo Żyleta mi imponowała, oprawy były mistrzowskie, a atmosfera kozacka. Robiło się różne głupie rzeczy (pamiętam 45 min Zakrzewskiego w na skrzydle od strony Żylety, kiedy to spadł pierwszy śnieg - Jezu ile on razy dostał serią śnieżnych kul!), przeżyło się nie jedno pałowanie ze strony policji, po tym jak jakiś idiota rzucił czymś w kordon, a białe kaski nie patrzyły kto, wchodziło się po kilku piwach na stadion, gdzie już na 4-5h przed meczem czatowało się na miejsca przy gniazdowym. Nawet przeżyłem jedną napaść Widzewa w Żyrardowie podczas wyjazdu na Płock, a potem łańcuchowanie pod stadionem, choć miałem wtedy 14-15 lat.
Teraz wiesz co cie ukształtowało, co sprawiło ze jesteś jaki jesteś :wink:

Żyleta uczy i wychowuje :)
MENDEZ pisze:adal nie możecie zbierać na terenie stadionu, Żylecie kasy na oprawę ? To jest żenujące jak do kwestii kibicowskiej podchodzi ITI. Dla przykładu w Poznaniu zarząd nieco zmądrzał. Powątpiewam by stali się nagle prokibolscy, natomiast promowanie akcji wychodzących od WL / kiboli, takich jak Niebiesko-Biały Stadion czy zbiórkę na oprawy - ostatnia zbiórka to ok 26 tys co na meczu Lecha było wcześniej po prostu nierealne. Widać efekty puszczanych filmików z oprawami na telebimie i apele spikera na stadionie
ITI (właściwiej obecny zarząd Legii) to idioci. U Was klub poszedł po rozum do głowy i zachowuje się racjonalnie. Wie, ze kibole to darmowa promocja i marketing na najwyższym poziomie. Atmosfera i oprawy = pełne trybuny. To najskuteczniejszy sposób na zapełnienie stadionu w naszej żałosnej lidze. ITI nadal tego nie potrafi zrozumieć i żyje wizja biznesmenów na trybunach. 32 tys białych kołnierzyków na Legii, bo w takim mieście jak Warszawa nie maj nic innego do roboty w sobotnie wieczory :lol:

Jeśli chodzi o zbiorki, to widać ze współpraca z klubem i akcja promocyjna przynosi efekt - choć u nas taka suma nie robi wrażenia (tym bardziej gdyby zarząd pomagał, a nie rzucał kłody pod nogi)

Rożnicę w finansowaniu opraw tłumaczę Wasza Wielkopolska oszczędnością :)

Wróć do „Polska”