Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Polscy kibice

Post autor: DDK » 02 maja 2012, 18:15

Nirvana pisze:
Dudek pisze: Akcja Wiślaków przed derbami:

http://www.youtube.com/watch?v=PcTd7ZrU2Io

Mistrzostwo :)
Chyba frajerstwo. Jak takie coś ci imponuje to współczuję ;)
Możesz mi współczuć. Natomiast mnie może nie interesować Twoja opinia na ten temat. Palenie barw jest na derbach normalne i było od kiedy zacząłem się interesować piłką. Teraz nei ma takiej okazji by palić to na stadionach, więc skombinowali że można gdzie indziej. A że wybrali stadion przeciwnika, to naprawdę wyszło jak dla mnie super.

Morrow pisze: Dudek jestem niezmiernie ciekawy jak poradziłbyś sobie z pracą na Maturze na temat Holocaustu. Zabrakło jeszcze tylko "Auschwitz Birkenau sialalala", które według kumpla, kibica Wisły podobno było w poniedziałek śpiewane niemal wszędzie gdzie był w Krakowie.
Nie miałbym żadnych problemów. Powiem Ci nawet, że kończąc historie w szkole średniej miałem z niej najgorszą ocene z wszystkich przedmiotów (3). Natomiast historia XX wieku mnie interesuje. Sam, z własnej woli przeczytałem kilka książek o obozach, II wojnie światowej itd. Sam uważam, że każdy człowiek powinien znać historię swojego kraju, przynajmniej tą współczesną. Za 2tygodnie mam maturę ustną z polskiego. Jednym z utworów które wybrałem jest opowiadanie Borowskiego pt. "Proszę państwa do gazu". Polecam przeczytać wszystkie jego opowiadania bo naprawdę można się dużo dowiedzieć. Jak takich książek jak "cierpienia młodego wertera" czy "ludzie bezdomni" nawet nie ruszyłem tak "Inny Świat" przeczytałem w 2dni.

W dniu derbów nie słysząłem ani razu przytoczonej przez Ciebie przyśpiewki, słysząłem ją ostatnio może 2 lata temu. Sam nigdy jej nie śpiewałem i nie mam takiego zamiaru. Uważam, że nie wszystko trzeba brać na serio, ale do wszystkiego trzeba mieć umiar. Jak śpiewam "żydy palą się" to chodzi mi o to, że w sektorze cracovii coś się zaczeło palić na trybunie, przynajmniej tak to wyglądało. Śpiewając o Auschwitz przekracza się już pewną granicę.

Wp
:(

Cytat ze strony SKWK:
Wracając na koniec do tematu Derbów napiszemy, że doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że pewne przyśpiewki mogły urazić niektórych kibiców. Rozumiemy też to, że nie każdy nastawiał się na tego typu atmosferę. Był to jednak klimat jednorazowy - spowodowany przez wiele czynników, o których teraz nie będziemy pisać, a które niestety są nieodłącznym elementem życia w mieście, jakim jest Kraków.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 19:00 przez DDK, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”