Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 03 maja 2012, 12:50

Bartakus - zacznę od tego że nie jestem wielkim specjalistą od polskiej piłki (głównie ligi) i mogę mieć pewne braki w wiedzy, dlatego popraw mnie jeśli się myle.
bartbuks pisze: Bramkarze: Łukasz Fabiański, Wojciech Szczęsny, Przemysław Tytoń
Kuszczak, Boruc, Szczęsny. Tytoń mógłby być rezerwowym w tym zestawieniu z szansą na wskoczenie do kadry. Fabiański? Sorry, ale tutaj Smuda po raz pierwszy się ośmiesza.
Faktem jest, że wymieniona przez Ciebie trójka to 3 najlepszych polskich bramkarzy. Boruc sam się przekreślił, nie pijactwem w samolocie (wszyscy zgodnie uznamy że to głupi powód by go z kadry usunąć), ale brakiem skruchy, pychą i postawą 'co to ja nie jestem' po tej aferze (chodzi mi o jego wypowiedzi). Kuszczak powienien jechać, ale gdyby go wykreślić, to powołani przez niego bramkarze to 3 najlepsi z dostępnych. Śmiejcie się czy nie, ale jeśli Fabian wejdzie na boisko, to na pewno nie zawiedzie.
bartbuks pisze: Obrońcy: Sebastian Boenisch, Kamil Glik, Marcin Kamiński, Tomasz Jodłowiec, Damien Perquis, Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Jakub Wawrzyniak, Grzegorz Wojtkowiak
Boenisch? Za co on jedzie? Facet nie jest przygotowany, po ciężkiej kontuzji i jeszcze dostaje praktycznie od ręki miejsce w składzie.
Podaj mi 1 lewego obrońce prezentującego wyższy poziom do Niemca, i 1 lub 2 środkowych lepszych od tych powołanych (oczywiście z wyjątkiem Żewłakowa)
bartbuks pisze: Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski, Dariusz Dudka, Kamil Grosicki, Adam Matuszczyk, Adrian Mierzejewski, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Eugen Polanski, Maciej Rybus, Rafał Wolski
Matuszczyk? Smuda właśnie zaśmiał mi się w twarz.
Tu się zgadzam, Matuszczyk nie miał prawa się tu znaleźć
bartbuks pisze:Napastnicy: Paweł Brożek, Michał Kucharczyk, Robert Lewandowski, Artur Sobiech
Tutaj pozostawię to bez komentarza. Choć nie. Myślę, że grupa Lewy, Sobiech, Franek, Jankowski i/lub Piech byłaby mnie kontrowersyjna.
Widziałem pare meczu Ruchu i Piecha opisać mogę, jako napastnika bazującego w 80% na szybkości i baaaardzo słabym wykończeniu akcji. Jeśli tak ciężko jest mu strzelić Kelemenom, Parejkom i Cabajom, to takiego Petra Cecha on co najwyżej pogłaszcze po rękawicach. Nie mówiąc już o tym, że obrońcom grającym na EURO (np. Papadopulos z Sokratisem) nie będzie tak łatwo uciekał jak Astizom, Pietrasiakom i innym Wojtkowiakom.
Brożek? Faktem jest ze nic nie gra, ale w reprze nie zawodzi - czego nie można powiedzieć o Piechach czy Frankowskich, którzy po prostu nie dostali szansy. To zwyczajny błąd w przygotowanich, którego Smuda nie miał już czasu naprawić, więc był 'skazany' na Brożka - jak dla mnie w pełni uargumentowane powołanie.

Reasumując: za Fabiana Kuszczak - choc to tak kosmetyczna zmiana ze nie ma sensu się pastwić.
za Matuszczyka ktokowiek (np Borusik)
i to wszystko !

Wróć do „Polska”