Są ważniejsze rzeczy niż mieć mega mocną reprezentację - mieć swoją reprezentację, reprezentację Polaków, a nie zbieraniny jakiś niedojdów z innych krajów.sickstick pisze:Nie wierzę, że jesteś tak skrajnym patriotom by wierzyć w to co piszesz. Jeśli się myle to szacunek, bo taki patriotyzm w dzisiejszych czasach jest niespotykany.cloner pisze:Nie, tylko fuck euro. I fuck reprezentacja pzpnu. Boenisch, Perquis czy inny Polanski - nigdy nie będą Polakami!ryba_82 pisze:,no to może należałoby dodać fuck Polska i Polacy a w czerwcu wszyscy usiądziemy przed telewizorami a niektórzy pojadą na Narodowy....
Rzecz w tym ze jako ludzie XXI wieku jesteśmy coraz bardziej Europejczykami, a nie Polakami - podoba mi się taki kierunek w rozwoju świata, w stronę wspólnej jedności bez podziałów. Jako współczesnego Polaka powinno ci bardziej zależeć na wywarciu dobrego wrażenia na tle innych Eropejskich państw, niż zrobinie obciach ale zachowanie przy tym poczucia, ze przynajmniej działałem typowo po Polsku bez wspomagania się innymi. Takie podejście jest bardzo archaiczne.
To tak jakby na osiedlu było 5 ziomków i 1 metal, i chociaż tych 5 ziomków nie miałoby nic to tego, ze tamten słucha innej muzyki i chciałoby się z nim kumplować, to tamtem stwierdziałby 'wale ich, wolę nie mieć kupli ale przynajmniej być tru metalem. przecież bycie matelem i kumplowanie się z ziomkami to wstyd'. Tylko przed kim wstyd, skoro na osiedlu nie ma innych metali?
Na naszym Europejskim osiedlu jest jeszcze kilka takich nacji, które można uznać za tzw 'innych metali' - Serbie, Bośnie, Chorwacjie - gdzie ważniejsze od zaszpanowania przed resztą Europy jest pokazanie, jak tu nie są narodowi. Choć zaraz zaraz, czy największa Chorwacka gwiazda nie pochodzi czasem z Brazylii? Zresztą, myślę za jako Polacy wolelibyśmy równać do Niemców, Francuzów, Brytów, a nie do krajów dawnej Jugosławii.
Jak dla mnie Polanski i Beonich to Niemcy, Obraniak to Francuz... i co z tego? Myślisz że Niemcy widzą Boatenga mówiaż dumą 'to prawdziwy Niemiec'? Skądże. Wali ich to, cieszą się że na Europejskim tle mają silną reprezentacje.