Ja będę się upierał mimo wszystko przy Sznaucnerze i Augustynie , ktorzy szans nie dostali w tej kadrze ani trochę . Jest to według mnie krzywdzące , Sznaucner stary nie jest , w grecji gra regularnie i to nie gdzies tam w Kavali tylko w PAOKU .
Augustyn gra w Vicenzy i też gra regularnie , w tamtym sezonie ten zespół walczył o awans a w tym jest 7 . On gra tam regularnie a wiadomo Serie B na pewno latwe dla obroncy nie jest , i gdzie sie lepiej tych obroncow szkoli niz we Włoszech . Zreszta Augustyn juz w Catanii pare razy pokazał się z dobrej strony .
Głowacki jest kontuzjowany bo coś nie mogę znaleść , bo innego nie mogę znaleść wytłumaczenia że go nie ma.
Polczak może słaby w Cracovi był ale w Tereku gra nieźle i nawet sporo także gdy jest taki problem dlaczego by go nie powołać .
Z reszty obroncow których podałem raczej nie musze się tłumaczyc. Jeżeli chodzi o o pomocników to ten sam casus co obronców dotyczy Salamona i Majewskiego . Jeżeli Wolski to talent , to Salamon to megatalent w Brescii gra dużo ma pare asyst i bramek a Serie B to jest mocna liga , interesują sie nim mocne kluby . Majewski to rozgrywający który by coś mogł zmienic np z ławki a kto jest taki w kadrze Smudy ?
Kazimierczak moim zdaniem jest tej reprezentacji mega potrzebny , człowiek wysoki przydatny przy stałych fragmentach , potrafi znakomicie rozrzucic piłke co by bylo cenne dla Kuby B i Grosika , doswiadczony Portugalią i moim zdaniem kluczowy zawodnik Slaska na pewno by dał radę .
Napastnicy wiadomo , Lewandowski a potem niby jakis potencjał jest ale
cieżko wierzyc ze jesli cos by mu sie stało ktokolwiek zostałby powolany byłby wstanie go zastąpić . Straszna bida u nas z napadziorami.