Po 13 maja mają być rozmowy z wszystkimi graczami, którym kończą się kontrakty. Nie tylko ze Seedorfem. IMHO Clarence w przyszłym sezonie nie będzie już grał u nas. Pójdzie do Brazylii(Są już bardzo poważne rozmowy prowadzone z Botofogo) lub do USA. Po roku lub dwóch wróci do nas pełnić jakąś role w zarządzie. van Bommel już jest dogadany z PSV i szkoda, bo poza Nestą chciałbym go bardzo nadal w przyszłym sezonie w Mediolanie. Sandro albo zostanie albo pójdzie do USA. Ja chciałbym, aby został i pomógł w rozwoju Acerbiemu, który już chyba jest naszym graczem. Ostatnio tuttosport rozpuścił plotki o odejściu Mexesa i nowym kontrakcie dla Yepesa, ale w to nie wierzę. Francuz to nienajwyższa półka, ale jest klasowym graczem i jest dla niego miejsce w Mediolanie. W tym sezonie mi się podobał. Oddo, Inzaghi, Zambrotta i raczej Roma są niemal pewni odejścia. Niewiadomo co się stanie z Gattuso i Ambro, ale im dałbym zakończyć kariery w Milanie. Obaj w przeciwieństwie do Seedorfa nie psioczą jak nie grają i kontrakty też mają niższe.
Suma sumarum uważam, że zostaną Gattuso, Nesta, Ambrosini. Z resztą się pożegnamy. Wszystko wskazuje też na to, że Muntari dostanie stały kontrakt. Jeżeli nie będzie za wysoki to jestem za. IMHO zagrał więcej dobrych niż słabych meczów u nas i wchodzi teraz w najlepsze lata kariery a umiejętności ma spore.
Na przyszły rok prawdopodobnie mamy już zaklepanych Acerbiego, Montolivo i Traore. Mam nadzieję, że nie będziemy brać więcej pomocników za free (Mudingay) tylko uda nam się ściągnąć jeszcze przynajmniej jednego gracza do tej formacji - marzenie to defensywny pomocnik(Strootman, Sandro - obaj nie powinni cenowo od nas odbiegać) oraz półlewy skrzydłowy(Eriksen).
Na temat mistrzostwa już się wypowiadałem. Powiem tylko, że o błędach jak karnych z dupy zaczął pisać fan Juventusu i o tym, że Milan na nie nie zasłużył w razie czego. Powtórzę jeszcze raz - drużyna, która na koniec sezonu będzie pierwsza w pełni na to zasłużyła.