Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 04 maja 2012, 10:43

Mexes ma niecałe 4 bańki na rok. Owszem jest to sporo. Jak dla mnie nie jest to zawodnik najwyższej klasy, ale wolę mieć jego w zespole niż Yepesa. Dodatkowo ja cały czas liczę, że Francuz to opcja numer 3 na środku obrony. Zresztą na Francuzie i tak dużo nie zarobimy, bo kto da za niego większą kwotę. Jak dla mnie mimo tych dwóch błędów kluczowych uważam go za dobry transfer i jak zostanie na przyszły rok to będę zadowolony a jak ściągniemy kogoś młodszego a lepszego to też będę zadowolony. Oby się tylko nie skończyło na odejściu Mexesa i pozostaniu Yepesa.

Galliani ostatnio mówił, że teraz bardziej będzie uważał ile daję graczom za free na rękę. Francuz to chyba ostatni gracz, który tyle od nas wydoił (Montolivo ma dostać 2,5 mln euro a Traore 1 mln euro). Na red&black forum ostatnio ktoś fajną rzecz wyliczył. Mexes kosztował nas będzie przez 4 lata 32 miliony euro (pensja + podatek). Za taką kasę można by było wyciągnąć młodego (jak Silva) obrońcę na lata i jeszcze opłacić mu mniejsza pensję na rok. Z tym, że chyba Berlusconi ma awersję do wydawania kasy i robi się tak jak robi. Na prawdę można wiele zaoszczędzić a działacze mimo iż nie mają kasy to robią tak, że jej sporo wydajemy.

EDIT

Pojawia się coraz więcej informacji, że Gattuso, Ambrosini i Yepes podpiszą nowe kontrakty. Przyszłość Nesty ma się rozstrzygnąć za tydzień.

Cassano ma przejąc 10 po Seedorfie.

Wróć do „Włochy”