Ten jeden karny to mógł Leo wykorzystać kiedy była ku temu lepsza okazja. Teraz to tylko trochę poprawia humor. Sędziowie także po zamknięciu tematu próbują cokolwiek dodać od siebie. Teraz już zdecydowanie jest to niepotrzebne. Były sytuacje klarowne, a teraz gwiżdzą byle gówno. Chyba Messiemu chcieli pomóc dobić do 50.
50 ładnie to wygląda, a zostało jedno spotkanie i być może także Leo coś dołoży z Betisem. Te rekordy to jest coś niesamowitego i jeśli poprzednie cieżko było typować do pobicia to te tym bardziej. Wyczyn Gerda Mullera czekał chyba 30 lat na poprawienie, Ronaldo tylko sezon- ale teraz to są naprawdę granice, które szybko nikt nie osiągnie. Nie wiem czy jest coś jeszcze do poprawienia, bo pojawiały się rekordy jakiegoś Rumuna, teraz widzę Argentyńczyka i to także zostało już poprawione.
Motywacji Ronaldo i Messiemu nie powinno zabraknąć w kolejnych rozgrywkach, ale śmiem wątpić, żeby swoje wyczyny strzeleckie dośrubowali ponownie blisko 50.
Co do wolnych Messiego- specjalnie nigdy do nich nie miałem zastrzeżeń, potrafi je wykonywać, ale czy to robi lepiej czy gorzej od innych mało mnie to obchodzi. Ważne, że je potrafi wykonać i w miarę często padają z nich gole. Podobnie zresztą jak Xavi.
Mecz miał podziękować Guardioli przed własną publicznością i tak to wyglądało. Wszyscy stanęli na wysokości zadania i ogromne brawa za całą oprawę przed i po. Widać jak ważny wkład w budowę obecnej drużyny miał Pep i jak bardzo zjednoczył obecną kadrę i jaką wprowadził atmosferę. Pozostaję mu podziękować i liczyć, że ten sezon zakończy drużyna zwycięstwem w Sevilli a później wygra CdR z Athleticiem.