Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 12 maja 2012, 15:20

Mam nadzieję, że Muntari przyjdzie.
Montolivo to bardzo ważny ruch, w obliczu odejścia Nesty mam nadzieję na prędkie potwierdzenie Acerbiego, im więcej się nim interesuję, tym częściej słyszę świetne opinie na jego temat.
Van Bommela szkoda, bo Ambrosini nie dawał tak wiele jak on. Holender okazał się rozwinąć wspaniale skrzydła, wiele dał też dla samego Allegriego, który pod niego stworzył ciekawą i bardzo obiecującą taktykę.

Ciekawe newsy dochodzą z mediów - Galliani chce negocjować z Liverpoolem obniżenie kwoty wykupu Aquilaniego (bardzo bym go chciał w Milanie, ale kurde... Przecież te 4-6 milionów euro to już śmieszna kwota!), a na dniach na via Turati pojawi się agent Maxiego. Mam wielką nadzieję na zatrzymanie obu graczy w Milanie, choć brak powołania dla Argentyńczyka na Novarę martwi. To świetny człowiek, jeśli faktycznie ma odejść, to zasługuje na pożegnanie na San Siro, tym bardziej, że ma być komplet na trybunach.

Co najciekawsze - Tognaccini, człowiek odpowiedzialny za przygotowanie atletyczne w Milanie, ma przejść do Juventusu. Nie mnie rozstrzygać, czy to główny winowajca liczby urazów, czy tylko jeden z paru współodpowiedzialnych, ale fakt, że nie przedłuża się z nim umowy jest dość wymowny, więc dziwi mnie to, że ściąga się go do Juventusu, który na braku urazów przy rywalizacji z Milanem B bardzo wiele zyskał.

Wróć do „Włochy”