To pokazuje jak świetna musi być atmosfera w drużynie, którą de facto miał zniszczyć Zlatan, Robinho i Boateng. On grał u nas tylko półtora roku. Powiedział również, że może jeszcze wróci do Milanu w innej roli. Szkoda, że w 2005 roku wybrał Barcelonę a nie nas, bo pewnie byłby teraz żegnany na równi z innymi. I nawet po włosku rozmawiał...
Mark będzie najtrudniej do zastąpienia z tych co odeszli. Oczywiści potrzebujemy takiego gracza jak Seedorf czy Nesta, ale oni a przynajmniej Clarence nie odgrywali już takiej roli jak van Bommel. Jego pozycja w nowym ustawieniu była i będzie kluczowa.
Ogbonna ma ten plus, że ma szanse grać na dwóch pozycjach. Na lewej jakby grał to takiego bardziej defensywnego. Ja bym go chciał w Milanie jako przyszłego stopera, bo potencjał spory. I tak jak Ty uważam, że nie kosztem Silvy. Zobaczymy jak to zarząd rozwiąże, ale już od dłuższego czasu się piszę, że ma przyjść.
Mesbah odchodzi prawdopodobnie po sezonie. Ostatnio czytałem, że jest blisko Atalanty i że Siena jest zainteresowana.
Osobiście nie wydaje mi się, aby to był ostatni sezon Bonery w klubie. W tym grał bardzo dobrze i to i dziwo na środku obrony. Na prawej i na lewej może grać, nie strzela fochów gdy nie gra i ostatnio nie zawodzi gdy wychodzi na boisko. Na razie zarabia 2 bańki i jeżeli nadal będzie solidny (a więcej chyba nie należy od niego się spodziewać) to kontrakt nowy dostanie.