Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 12 maja 2012, 18:27

Mete, w 2005 mógł przejść do Bayernu albo Barcelony. Potwierdzał to w kilku wywiadach dla prasy. Gdyby nie zachowanie van Gaala to dalej by grał w Bayernie pewnie do końca sezonu.
Miał również ofertę z Milanu. Czytałem o tym niedawno. Powiedział to chyba Galliani.

Co do juniorów to IMHO niespodzianką w przyszłym sezonie będzie De Sciglio, który w meczach rozegranych w tym sezonie pokazał się z bardzo dobrej strony. Miał on już w tym roku pograć więcej, ale kontuzja mu przeszkodziła. Chłopak ma naprawdę spory potencjał i teraz będzie pracował z Tassottim, bo z tego co czytałem w przyszłym sezonie będzie już w pełni graczem pierwszego zespołu. W zimie jego wypożyczenie zastopował Allegri właśnie razem z Tassottim.

Z Primavery wytypowałbym jeszcze kilku ciekawych graczy. Dla przykładu Ely z defensywny, który ma dość duże umiejętności jak na swój wiek, ale wiosnę chyba miał troszkę słabszą. Na gwiazdę i na takiego "Zlatana" Primavery wyrósł Comi, który powinien odejść na wypożyczenie lub może dostać szansę na grę w pierwszej drużynie w przypadku odejścia Lopeza. Jest również Kinglsey Boateng, który po okresie przygotowań z zeszłego lata był najbliżej pierwszej jedenastki, ale oczywiście przeszkodziła mu kontuzja. To samo tyczy się Calvano oraz Valotiego, który są lansowani we Włoszech na nasze największe talenty i na nadzieje włoskiej piłki. Ten drugi prawdopodobnie pójdzie na wypożyczenie do Torino lub zostanie oddany w połowie do Lazio jeżeli dojdzie do transferu Hernanesa.

Z tym, że Włochy są zupełnie odwrotnym biegunem w stosunku do Niemiec jeżeli idzie o stawianie na młodzież (zresztą nietylko) i bardzo trudno będzie im dostać bezpośrednią szansę grę w pierwszym zespole.

Merkel na 99% wraca do Genoi. Nie wiadomo jeszcze tylko na jakiej zasadzie, ale najwięcej głosów jest takich, że niestety oddajemy go w całości. Co mnie cholernie zezłościło, bo to nasz najlepszy gracz Primavery ostatnich lat i jako jedyny od dłuższego czasu poradził sobie w pierwszym zespole bezpośrednio po wyjściu z juniorów. Dodatkowo został sprowadzony przez Braidę a wszyscy wiemy jak kończą gracze przez niego polecani...
Tak się patrzę i wszyscy ładnie i z klasą żegnają się z Milanem a Seedorf, złota kura, siedzi cicho, no nie licząc słów jego agenta, że decyzja będzie będzie za 15 dni. :roll:
Seedorf nie potrafi dojść do wniosku, że to już nie jego czas i to od kilku lat. Wypowiedź agenta dobitnie o tym świadczy. Mam tylko nadzieję, że przez te 15 dni nie wymusi niczego głupiego na zarządzie.

Pomysł rozstania z niemal wszystkimi senatorami wyszedł od Allegriego, który chce odmłodzić kadrę i zmienić liderów. Wreszcie mamy trenera z jajami chociaż to wiedziałem już w zeszłym sezonie. Teraz tylko niech dostanie graczy takich jak potrzebuje a efekty będzie widać.

Wróć do „Włochy”