Re: Squadra Azzurra

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Squadra Azzurra

Post autor: (L)oczkerson » 13 maja 2012, 21:55

Portieri: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain), Viviano (Palermo);
Difensori: Abate (Milan), Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bocchetti (Rubin Kazan), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Zenit San Pietroburgo), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter);
Centrocampisti: Cigarini (Atalanta), De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus),Schelotto (Atalanta), Verratti (Pescara);
Attaccanti: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Destro (Siena), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma).
Bardzo mnie cieszy powołanie dla młodych. Verratti mnie intryguje jak nikt w ostatnich latach z włoskich pomocników. Ma kreatywność, technikę, bardzo aktywny w destrukcji (wślizgi!). Materiał na fenomenalnego gracza. Do tego powołanie dla Destro (12 goli, z czego kilka na prawdę imponujących), Boriniego, Ogbonny. Fajnie, że Prandelli widzi młodych graczy i woli powołać ich niż bardziej uznanych, ale będących w dramatycznej formie zawodników typu Pazzini, Matri czy Gilardino. Cieszy mnie też powołanie dla Diamantiego. Technika i kreatywność na naprawdę światowym poziomie. Reszta gorzej, ale imho w tym sezonie grał bardzo dobrze i na dziadowskiej pozycji ofensywnego pomocnika to chyba nawet najlepsza opcja.

Ciekaw jestem czy powołanie dla Schelotto to nie jest sugestia, że Cesare myśli o 3-5-2, bo do 4-3-1-2 skrzydłowy Atalanty nie pasuje. Powołał też wielu środkowych obrońców, nawet zbłąkanego Ranocchię więc może :?: :think:
Dziwi mnie brak powołania dla De Ceglie. Nie ma pewniaka na lewej obronie. Paolo był ostatnie w bardzo dobrej formie, nie był kontuzjowany w odróżnieniu od Balzarettiego, jest zgrany z defensorami JUVE, stosunkowo młody. Powołanie do szerokiej kadry wydawało mi się bardzo prawdopodobne.

No i najważniejsze. Toto Di Natale :jupi:
lisek_chz pisze:Kadra randomów, nie wróżę Włochom sukcesu na Euro tym bardziej, że samą grupę mają ciężką. Chorwacja jest w stanie pokusić się o niespodziankę, a sama Hiszpania to klasa sama w sobie.
To jest kadra składająca się z graczy w doskonałej formie i chwała Prandelliemu za to, że nie bał się powołać emeryta (Di Natale) czy bardzo utalentowanych chłopaków. Nawet tych z Serie B (Verratti, Ogbonna).
Zresztą do trzonu (Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Cassano) wątpliwości nie mam najmniejszych.

Wróć do „Włochy”