Difensori: Abate (Milan), Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bocchetti (Rubin Kazan), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Zenit San Pietroburgo), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter);
Centrocampisti: Cigarini (Atalanta), De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus),Schelotto (Atalanta), Verratti (Pescara);
Attaccanti: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Destro (Siena), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma)
Rozumiem, chodziło mi bardziej o to, że dla osoby, która nie interesuje się ligą włoską, tacy zawodnicy jak Cigarini, Giaccherini czy Schelotto to zawodnicy nieznani, przynajmniej dla mnie. Przykładowo w kadrze Hiszpanii, Anglii czy Francji takich zawodników się nie znajdzie.(L)oczkerson pisze:To jest kadra składająca się z graczy w doskonałej formie i chwała Prandelliemu za to, że nie bał się powołać emeryta (Di Natale) czy bardzo utalentowanych chłopaków. Nawet tych z Serie B (Verratti, Ogbonna).
Zresztą do trzonu (Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Cassano) wątpliwości nie mam najmniejszych.
Może mi ktoś napisać optymalną jedenastkę, jako że będę miał okazję oglądać dwa mecze Włochów na żywo?