Re: Squadra Azzurra

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Squadra Azzurra

Post autor: Lisek » 13 maja 2012, 21:59

Portieri: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain), Viviano (Palermo);
Difensori: Abate (Milan), Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bocchetti (Rubin Kazan), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Zenit San Pietroburgo), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter);
Centrocampisti: Cigarini (Atalanta), De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus),Schelotto (Atalanta), Verratti (Pescara);
Attaccanti: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Destro (Siena), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma)

(L)oczkerson pisze:To jest kadra składająca się z graczy w doskonałej formie i chwała Prandelliemu za to, że nie bał się powołać emeryta (Di Natale) czy bardzo utalentowanych chłopaków. Nawet tych z Serie B (Verratti, Ogbonna).
Zresztą do trzonu (Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Cassano) wątpliwości nie mam najmniejszych.
Rozumiem, chodziło mi bardziej o to, że dla osoby, która nie interesuje się ligą włoską, tacy zawodnicy jak Cigarini, Giaccherini czy Schelotto to zawodnicy nieznani, przynajmniej dla mnie. Przykładowo w kadrze Hiszpanii, Anglii czy Francji takich zawodników się nie znajdzie.

Może mi ktoś napisać optymalną jedenastkę, jako że będę miał okazję oglądać dwa mecze Włochów na żywo?

Wróć do „Włochy”