Uwierz mi, że ja nie znam 3/4 kadr Hiszpanii, Anglii, czy Francji, ale nie upoważnia mnie to do stwierdzenia, że nie wróżę im sukcesu na EURO, więc radzę też się wstrzymać. Włosi są mocni, Prandelli wziął dobrych graczy i powtórki żenującego turnieju z MŚ, który zgotował nam Lippi swoimi głupimi decyzjami, nie będzie.lisek_chz pisze:Rozumiem, chodziło mi bardziej o to, że dla osoby, która nie interesuje się ligą włoską, tacy zawodnicy jak Cigarini, Giaccherini czy Schelotto to zawodnicy nieznani, przynajmniej dla mnie. Przykładowo w kadrze Hiszpanii, Anglii czy Francji takich zawodników się nie znajdzie.
Oddałbym wszystko... . A jak będzie wyglądała podstawowa jedenastka nikt nie wie, bo też nikt nie wie jakim ustawieniem będzie grał Prandelli. Niby cały czas stosował 4-3-1-2, ale myślę, że będzie może chciał odwzorować to co grał Conte. Ale tak jak napisał Loczek, tutaj masz pewniaków - Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Cassano.lisek_chz pisze:Może mi ktoś napisać optymalną jedenastkę, jako że będę miał okazję oglądać dwa mecze Włochów na żywo?
Fajnie, że Prandelli wziął najlepszych i potrafił podziękować np. takiemu Pazziniemu. Wydawało się, że pewniak, jeden z jego ulubieńców, ufał mu, lubił, ale jest w żałosnej formie, więc nie jedzie do Polski.