Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 20 maja 2012, 11:14

Temat Silvy mam nadzieję, że pozostanie domysłem dziennikarzy do września. Względem przyszłego sezonu jeszcze można mieć złudzenia, a później zobaczymy, co się stanie.
Możliwe również, że wymienimy Robinho na Ganso.
Ostatnio ktoś z Santosu mówił, że Robinho jest za drogi na Brazylię - i nic dziwnego, że się tak ceni, bo jest wciąż świetnym piłkarzem, choć pierwszą rundę stracił przez uraz i brak okresu przygotowawczego.
Jesli to jest bramkarz ktory bronil na ostatnim MS under20(2011 w Kolumbii) w meczu z Hiszpania, akurat ogladalem tamten mecz - bramkarz Brazyli wyczynial doslownie cuda na kiju co on tam bronil to byl szok. Tylko nie wiem czy to byl Gabriel.
Tak, to ten bramkarz. Wygraliśmy o niego rywalizację z Juventusem, ale ja jestem daleki od optymizmu - facet nie zadebiutował w Cruzeiro, przychodzi do nas w sytuacji, gdy będzie daleki od pierwszego składu czy nawet ławki, wydaje mi się, że będzie skakał między primaverą a pierwszym składem. Poza tym - widziałem tamten finał, ale to jeszcze nic nie znaczy, codziennie bramkarze zupełnie anonimowi grają wybitne spotkanie, większość golkiperów ma taki dzień konia w swojej karierze. Gdyby chłopak miał doświadczenie w piłce seniorskiej, to byłoby ok, ale na razie nie wygląda to na jakiś powód do euforii.
Warunki transferu jednak są świetne - podstawowy bramkarz brazylijskiej młodzieżówki, mistrz świata z nią, kosztował nas niecałe pół miliona euro.

Sytuacja ze Strootmanem wygląda tak, że nie zdziwię się, jeśli trafi do Milanu w ciągu najbliższych tygodni. Nie widziałem go w akcji wystarczająco wiele, ale wygląda na typ zawodnika, jakiego nam bardzo brakuje, dobrze operującego piłką tuż przed obroną.

Wróć do „Włochy”