Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Siatkówka

Post autor: Babel » 20 maja 2012, 11:15

Od razu przeprosze za ewentualne głupoty jakie powypisuje, ale przez ostatnie 3 dni spalem jakies 8 godzin łacznie. Teraz mam jeszcze duzo alkoholu we krwi wiec srednio sie czuje.

Rozumiem, ze Skra znalazła sie w trudnej sytuacji po odejsciu Kurka, ale tez jego odejscie (odejscie Falaski, mozliwe odejscie Możdżonka) to szansa na zmiane koncepcji i np. gra na dwójke przyjmujacych defensywnych (tak ich nazwijmy). Dlatego tez przypomnial mi sie Depestele i jego pilki na granicy rzucanych, to zawsze jakas alternatywa w razie niepowodzen w kwestii sprowadzenia przyjmujacego o paramatrach pozwalajacych na atak z wysoich pilek. Nie bardzo wiem jaka polityke prowadzi Skra, bo zadnych oficjalnych informacji nie mamy. Podejrzewam, ze dalej poluja na De Cecco (choc nie wiem czy finansowo maja atuty) wiec pewnie chcieliby rozgrywajacego, który by kreował zawodnikow i pewnie Wlazły wtedy pozostalby atakujacym. Przyznam, ze troche dziwna sytuacja, ze trener kadry z musu przestawia przyjmujacego na atak, a trener Skry z musu przestawia najlepszego polskiego atakujacego na przyjecie - absurd. Ja osobiscie wolałbym miec Wlazlego atakujacego i dwoch mniej ofensywnych przyjmujacych niz Wlazłego na przyjeciu. Co do Atanasijevicia to uwazam, ze ogolnie Nawrocki powinien czesciej korzystac z rezerwowych i ich budowac (ewentualne porazki w sezonie zasadniczym niewiele by znaczyly), powiem szczerze ze nie do konca rozumialem dlaczego taki Kooistra, Cupkovic, Alex nie dostawali za wielu szans w meczach przeciwko Olsztynom, Treflom czy innym Czestochowom, a Możdżonek, Plinski, Wlazły, Winiarski nie odpoczywali. Teoretycznie posiadanie dwóch dobrych atakujacych to nie problem a potencjalna przewaga.

Meczu z Finami nie obejrzałem, niestety nie moge zabrac głosu. Z Brazylia podobalo mi sie zaangazowanie i wola walki, to co staje sie znakiem charakterystycznym tej kadry. troche nie ogarniam ze mogli stracic punkty z Finami, ale trudno sie nie zgodzic z tym co napisales, ze nie wiadomo na jakim etapie jestesmy i jaki plan przygotowan ma AA.

Wróć do „Inne sporty”