Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 20 maja 2012, 16:09

Nikt we Włoszech, gdzie są media o sprawach Milanu świetnie poinformowane, ale i takie, które są skrajnie wrogie i wymyślają najgorsze plotki na temat Berlusconiego i Rossonerich, nie zająknął się na ten temat.
Hiszpańska prasa (piszą o tym pewnie tylko media proBarcelona?) gra na transfer Silvy do Katalonii, jednocześnie podając, że klub Brazylijczyka zalega Barcelonie z jakimiś płatnościami.
Powiąż fakty.

Poza tym - pierwsza rata ma być zapłacona do 30.06 (i pewnie już została, ale nie możemy mieć tej pewności), więc Milan nie ma prawa z niczym zalegać. Jeśli w ogóle, to z 8 milionami euro pierwszej raty - skąd 18 milionów wyczarowali dziennikarze - nie wiem, ale ich fantazja nie raz mnie na kolana rzucała.
Natomiast ciekawe informacje napływają o ofercie za Ganso. Roczna wymiana wypożyczeń z Robinho i po roku Milan może go wykupić za 7 mln + kartę Binho. Jutro ma być spotkanie.
Choć jestem zwolennikiem pozostawienia Binho w składzie, to taka oferta wygląda bardzo dobrze - jedynym jej minusem jest to, że odejście Robinho moim zdaniem oznacza pozostawienie w składzie Pato, a miałem nadzieję, że w czerwcu w jego sprawie Galliani wyjedzie nad morze.

Wróć do „Włochy”