Really? A 87% z nich to było jak machnął bramkarza na zwód lewą nogą i prawą ją strzelił do pustej bramki.messi strzelił wiecej bramek prawą niż ronaldo lewą - na jakiej podstawie uważasz, że cr7 gra lepiej swoją gorszą nogą?
aha no klasyczne rozumowanie Visca Fanów. Jak Ronaldo w jednym sezonie strzelił więcej goli od Messiego...to pff nie ma co się tym przejmować to tylko jeden sezon. Jak Messi w jednym sezonie strzelił więcej goli z wolnych od Ronaldo(z czego to więcej to wynika bo strzelał jak bramkarz ustawiał murw tym sezonie lepiej wolne bije messi, jak zapytałem skąd bierzesz przeświadczenie, że portugalczyk je lepiej wykonuje to odpowiedziałeś, ze śledziłeś kariere obu piłkarzy od poczatkuto może jeszcze żelek jest lepszym snajperem, bo w zeszłym sezonie wiecej bramek nastukał?
Uwielbiam was
Jak ktoś mi piszę, że CR7 gra lepiej głową od Messiego tylko dlatego bo Messi jest niższy to jest takim kretyństwem i takim debilistwem i takim idiotyzmem, że wówczas a żeby to jeszcze bardziej ukazać tworzy się ironie. Ale to dla Ciebie zbyt trudny termin, także rozumiem, że nie wiesz skąd to wziąłem.co do głowkowania - rozdzieliłem gre w powietrzu od gry głową, ale widać to za ciężkie dla ciebie do zrozumienia. tego kompany'ego to już w ogóle z dupy wytrzasnąłeś, ani słowa o nim nie napisałem a ty sie uczepiłeś, jeszcze wymyśl, że napisałem, iż leo lepiej broni niż buffon i uzywaj tego jako argumentu
Podsumowując po co pisałem o meczach i śledzeniu ich kariery. Być może dlatego, że Cie przeceniłem. Sądziłem, że wystarczy oglądać mecze by dostrzegać oczywiste rzeczy. No to dla ciebie zbyt cieżkie. Bo wystarczy oglądąc ich mecze regularnie na przestrzenii paru sezonów by wiedzieć, że Ronaldo gra lewą nogą wybornie na poziomie prawej, potrafi z niej siekać gole nawet zza pola karnego. Messi potrafi swoją słabszą grać, ale używa jej znacznie rzadziej i nie ma jej równie dobrej jak lewej.
To samo w przypadku gry głową, CR7 jest w tym na poziomie światowym. Messi nie. Ale nie fani Barcy to od razu rozumieją jako, że nie umie grać głową i zaraz się pojawiają 3 linki, że strzelił w karierze głową golą jak np. w finale LM gdzie nie miał wokół siebie żadnego obrońcy. I tyllko dlatego nie strzela częściej bo jest niski bla bla bla. Nie rozumiem tego oburzenia na ironię o Kompanym no co przecież jakby Messi był wyższy to by strzelał równię regularnie gole głową jak CR7, więc z Kompanym by walczył jak równy z równym jak to robi CR7 z najlepszymi stoperami świata. Jakby Michael Jordan miał 20 cm więcej to by był najlepszym blokującym ligi i zbierającym piłki. A jakby Rekinho był mądry to może nie byłby zaślepiony. itd.
No i na koniec wolne. Wystarczy śledzić karierę tych zawodników by wiedzieć co goście potrafią z wolnych. CR7 ma na swoim koncie kilka, a może nawet kilkanaście kapitalnych goli z wolnych. Jego torpedy są znane niemal każdemu interesującemu się piłką. Ma słabsze okresy kiedy nie potrafi się wstrzelić, ale jak to się mówi form is temporary class is permanent. Messiemu się zdarzy strzelić wolnego sporadycznie. Nadaje się na to na jutuba i wklejenie potem na forum, ale i co z tego. Jest wielu graczy na świecie którzy od czasu do czasu walną gola z wolnego, ale nikt ich nie uważa za specjalistów jak choćby CR7.
Co tu jeszcze dodać? Prościej wytłumaczyć się nie da. Nie mam wątpliwości, że do ciebie zaślepiony napinaczu to nie trafi, bo przecież Messi jest we wszystkim lepszy od tego śmiesznego żelka. I dałeś dobry przykład na koniec, gdyby Messi był wyższy to miałby lepsze warunki do bronienia, a gdyby miał lepsze warunki do bronienia to może ktoś by go ustawił na bramkę, a gdyby go ktoś ustawił na bramkę to byłby lepszy od Buffona. Czyż się pomyliłem?
Na tym kończę tą dyskuje bo nie ma sensu, odezwałem się tylko bo Doktor dodał swoje trzy grosze. Nie pisałem nigdzie, że Ronaldo jest lepszym piłkarzem od Messiego, wskazałem tylko niektóre elementy gry w których jest lepszy. Ale to dla napinaczy nie do zniesienia, jak to żelek w czymś lepszy od ukochanego messiego nie może być!
Założe się, że jakby wkleić laski które obracał CR7, a które obracał Messi to tez by się okazał, że Messi obracał lepsze laski. A jakby porównać ile lasek przeleciał Ronaldo, a ile Messi to by Messiemu wliczano do punktacji laski które pocałował w policzek w przedszkolu. Albo i jeszcze napinacze by polecieli i sami wystawili dupę byleby tylko wyszło, że Messi jest lepszy.
Bez odbioru.