Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Mates » 26 maja 2012, 14:11

Wilmore pisze:Zresztą co tu gadać - kolejny utalentowany junior po eksplozji talentu odejdzie i sfinansuje transfer kolejnych paru utalentowanych graczy + parę darmowych ruchów, i tak w kółko.
No ale nie macie wrażenia, że nasza primavera to Gallianiemu służy właśnie do przeprowadzania wymian i transferów bezgotówkowych? Ktoś się wybija to od razu staje się kartą przetargową przy zbijaniu ceny za graczy którzy są naszymi celami. Cała "współpraca" z Genoą właśnie na tym polega. No ale nie ma co się oszukiwać jak Berlu przykręcił kurek z kasą to Łysy musi sobie jakoś radzić. Najlepszym przykładem jest jeden z neewsów odnośnie Ogbonny, gdzie podobno oferujemy za niego trzech naszych juniorów: Oduamadiego, Verdiego (który trochę przygasł w Torino) i jeszcze jednego, którego nie pamiętam, a nie chcę mi się szukać tego neewsa. Taka jest nasza obecna strategia działania i trzeba się chyba z tym pogodzić. A Ogbonna by się przydał, bo ja np widzę go jako lewego obrońcę.
Zresztą jak pojawiły się plotki o naszym zainteresowaniu Verrattim to od razu mi się nasunęła myśl, że Łysy będzie chciał wykorzystać Romagnoliego jako kartę przetargową. Jak widać tak właśnie się dzieje. I wcale nie jest powiedziane, że jego plan się nie uda. A samego zawodnika myślę, że uda się przekonać do transferu. Milanowi się nie odmawia :lol:

Jeszcze o primaverze to rzuca się w oczy fakt, że nawet największym talentom strasznie trudno jest wejść do dorosłej piłki. To jest ogólnie włoski problem bo nawet taki talent jak Giovinco późno wystrzelił. Verdi jest też tego świetnym przykładem, a takich graczy można wymienić jeszcze wielu. To poniekąd tłumaczy dlaczego Łysy tak łatwo oddaje naszych juniorów. Bo jednak Faraon>Merkel. Trzeba było kogoś poświęcić, skoro nie mamy kasy, żeby ściągnąć chyba największy talent we Włoszech w ostatnim okresie.
Ja w przyszłym sezonie bardzo liczę, że z primavery szansę dostanie de Sciglio, Valotti oraz para Comi- Ganz. Jak Calvano będzie zdrowy to też coś pogra. Może Boateng, choć po takiej kontuzji to nie wiadomo jak się będzie sprawował. Reszta raczej przy obecnej kadrze jest skazana na wypożyczenia/współwłasności.

My i tak powinniśmy się skupić, żeby odgonić tę plagę kontuzji. Nie wiem, może jakiś szaman sprawi że plaga przeniesie się bardziej na zachód Italii;p

Wróć do „Włochy”