Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 26 maja 2012, 19:02

Verdi, Odu już są na współwłasności - nie podoba mi się pomysł oddania tego pierwszego na 100% Torino, choć w pierwszym sezonie nie dał im powodów do wykupienia go. Coppolę, Odu i Darmiana oddam bez żalu, połówka karty Strassera u nich to moim zdaniem bardzo dobra myśl - już w Lecce pokazał, że potrafi grać na tym poziomie, to chyba jedyny piłkarz z naszej primavery, co do którego mam przekonanie, a nie tylko nadzieje, że kiedyś będzie odgrywał ważną rolę w zespole. Oby tylko go ta kontuzja nie zahamowała, bo w formie z Lecce nadawałby się do nas już na teraz do roli Ambrosiniego z zeszłego sezonu. Jego spokój w grze poraża.
To by było mistrzostwo transferowe, gdyby ściągnąć do siebie tak znakomitego piłkarza jak Ogbonna wykorzystując karty zbędnych nam piłkarzy. Martwi mnie jednak sytuacja z Comim, jego wykup może kosztować krocie za rok.
Agent Muntariego powiedział, że zostaje w Milanie na kolejne 2 lata. To było dla mnie pewnie, ale cieszy mnie również długość kontraktu.
Bardzo fajna informacja - wydaje mi się, że nie będzie zarabiał więcej niż w Interze, gdzie i tak nie miał wysokiego kontraktu, a pokazał, że może dać zespołowi wiele. Byle tylko Allegri go trzymał z dala od pozycji defensywnego pomocnika i będzie grało.

Jakieś problemy wyskakują z Acerbim, co za niespodzianka. :wink:

Wróć do „Włochy”