F.C. Barcelona (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 16 maja 2005, 15:57

Wstyd, czysty wstyd. Barcelona powinna sie wstydzic ze ma takiego pilkarza jak Samuel Eto´o, ktory tuz po zdobyciu mistrzowskiego tytulu zaczol spiewac: "Madrid, cabron, saluda al campeon" czyli przetlumaczajac na jezyk polski: " Madrycie, skurvielu, zasaluduj mistrzowi". Pilkarz tak wielkiej klasy, nie powinien tak zwarac sie do wielkiego rywala. To jest poprostu brak szacunku, i kultury.

Ps. I on sie puzniej dziwi i zali ze wszyscy go przezywaja "czarna malpa". Teraz to dopiera go beda przezywac i straszyc.

co ciekawe na oficjalnej stronie madryckiej druzyny mozna przeczyatc ze te slowa bardzo "skrzywdzily" fanow realu i "moga rozwijac przemoc".
Ale powiedz mi mój drogi, co ma 'czarna małpa' do jego zachowania? Bo ja, jako głupia 12-latka, nie rozumiem... Czy to miała być jakaś metafora? Bo nie wiem...

Również nie popieram jego zachowania, jednak kiedy jakiś białoskóry zawodnik mówi podobne rzeczy, to nie wyzywa się go od 'białego debila'. W tej chwili wychodzi na jaw, iż Ty jesteś rasistą. ;) Poza tym od lat w podobny sposób ('Barcelona, cabron, saluda al campeon') krzyczeli kibice Realu, i nie wzbudzało to kontrowersji. Fakt, iż na tron wraca Barcelona oznacza, że trzeba szukać złych zachowań i wypowiedzi ze stron ludzi z klubem powiązanych? Nie wydaje mi się...

Pozdrawiam fanów Realu i Barcelony. :wink:

Wróć do „Hiszpania”