F.C. Barcelona (zbiorczy)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: snake » 16 maja 2005, 16:08

Ale powiedz mi mój drogi, co ma 'czarna małpa' do jego zachowania? Bo ja, jako głupia 12-latka, nie rozumiem... Czy to miała być jakaś metafora? Bo nie wiem...
Ma duzo wspulnego. Po pierwsze ten pilkarz nie jest lubiany nigdzie, tylko w Cataluni, wlasnie za tego typu komentarze. On byl pierwszym ktory powiedzial jeszcze na 9 kolejek przed koncem sezonu ze Barcelona ma tytul w kieszeni, podczas gdy Laporta, Ronaldhinio nie chcieli nic mowic z "szacunku dla innych druzyn" tak jak to oni mowili. Jest wiele waznych kwesti w tej sprawie i nie chce mi sie ich rozwijac.
Ty jesteś rasistą
Nie, moja droga tutaj sie myslisz. Ja nie jestem rasista. Moze i wynioslas takie stwierdzenie z tego co napisalem, ale tak nie jest. Mi Eto´o nie przeszkadza w niczym, oprucz tego ze strzla gole dla druzyny ktorej nie lubie. Ale tobi to tez wiele innych pilkarzy, bialych czy czarnych to nie ma znaczenia.
Poza tym od lat w podobny sposób ('Barcelona, cabron, saluda al campeon') krzyczeli kibice Realu
i kto za nich odpowiada? Juz od ldawna wiadomo ze kibice realu sa rasistami, nie wszyscy, ale wiele z nich. To sa tylko kibice, nie mozesz oceniac ich tak jak sie ocenia pilkarzy.
Przeciez Eto´o ma swoich fanow ktorzy chca go nasladowac, sa to tez male dzieci itp. Jego swiadomosc powinnaby mu byla zabronic czegos takigo.

Wróć do „Hiszpania”