Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Morrow » 29 maja 2012, 1:23

Kurcze, szkoda mimo wszystko. Aż przypomniały się czasy kiedy Chelsea nam sprzed nosa zwijała Essiena, Ballacka czy Robbena. Wygrana w LM zrobiła swoje, The Blues dostają cracka, gościa, który ma wszystko żeby trząść tą ligą i być wymienianym obok Ronaldo i Messiego o ile będzie miał po kolei we łbie. To co pisał kiedyś bodaj Rossi, to gracz, który na kilometr śmierdzi tym czymś co wyróżnia najlepszych. Nie mam żadnych wątpliwości, że Ferguson zrobiłby z niego potwora na miarę Ronaldo gdyby dostałby go pod swoje skrzydła. Imponujący ruch Romana.

Z jednej strony od początku ciężko było wierzyć, że Belg trafi na OT. To zupełnie nie pasowałoby do naszej polityki, czytając informacje o prawdopodobnej tygodniówce i gaży dla agenta można było od razu skreślić MU. My nie robimy takich transferów. Z drugiej strony jednak trochę boli, że już od bardzo dawna nie potrafimy wygrać walki z innymi liczącymi się drużynami o jakiegokolwiek gracza z szeroko rozumianego topu, którego chcemy i zawsze można zakładać, że jeśli rywalizujemy o kogoś z Barcą, Realem, Chelsea czy City to w pewnym momencie będziemy musieli odejść z podkulonym ogonem. Tak było jeszcze niedawno z Benzemą, tak jest teraz z Hazardem. To niestety nie nasza półka, my możemy rywalizować o Younga z Liverpoolem. W dodatku nawet talenty, które sobie hodujemy w postaci Ravela i Pogby nam uciekają co też nie napawa optymizmem.

Trochę bije ze mnie gorycz bo jestem wielkim fanem talentu Edena, o czym niejednokrotnie pisałem. To mógł być gracz, na którym mogliśmy się opierać przez lata i wokół którego spokojnie można budować skład co myślę uczyni Chelsea niezależnie od tego kto będzie trenerem. Nie ma się co jednak oszukiwać, nie był on nam w tej chwili niezbędny, priorytety są inne. Modric jest marzeniem ale myślę, że życie po raz kolejny może boleśnie zweryfikować nadzieje kibiców MU na ten transfer bo zapewne nie tylko my wyciągniemy łapy po Chorwata. Jak znam życie skończy się na Kagawie i dwóch nieoszlifowanych talentach. Pozostaje jednak ufać Fergusonowi, przez lata udowodnił, że wie co robi i wypada mieć nadzieję, że tym razem też tak będzie.

Wróć do „Anglia”