Dokładnie, niestety. Nie grzał mnie strasznie tak ten transfer, ale jak poszła oficjalna wiadomośc, to jedna nutka żalu się pojawiła. Że przegrywamy znowu walkę o zawodnika, co by nie mówic to jest jednak rysa na wizerunku i renomie klubu. My jesteśmy Manchester United największy klub świata(Z jednej strony od początku ciężko było wierzyć, że Belg trafi na OT. To zupełnie nie pasowałoby do naszej polityki, czytając informacje o prawdopodobnej tygodniówce i gaży dla agenta można było od razu skreślić MU. My nie robimy takich transferów. Z drugiej strony jednak trochę boli, że już od bardzo dawna nie potrafimy wygrać walki z innymi liczącymi się drużynami o jakiegokolwiek gracza z szeroko rozumianego topu, którego chcemy i zawsze można zakładać, że jeśli rywalizujemy o kogoś z Barcą, Realem, Chelsea czy City to w pewnym momencie będziemy musieli odejść z podkulonym ogonem. Tak było jeszcze niedawno z Benzemą, tak jest teraz z Hazardem. To niestety nie nasza półka, my możemy rywalizować o Younga z Liverpoolem. W dodatku nawet talenty, które sobie hodujemy w postaci Ravela i Pogby nam uciekają co też nie napawa optymizmem
I też w sumie pisałem, że wolałbym Modrica, że on mnie bardziej grzeje, ale z drugiej strony Fergie nie raz już udowodnił, że wie najlepiej co dla tego klubu jest najlepsze i skoro priorytetem był Belg to jednak szkoda, że nie udało się go ściągnać. Młody, perspektywiczny, zostałby u nas na lata, a wiadomo, że Fergie lubi budować zespoły które przez lata dominują, on do tego pasował jak ulał.
Wracając do Modrica to jak trzeba było wyłożyć duża kasę za kogoś kogo brakowało do układanki i wcale nie był on młodym talentem jak np. Carrick czy Berbatov to Fergie to robił. Dlatego, mimo wszystko łudzę się, że o niego powalczymy. Bo tak jak ktoś już tam napisał, my już młodych perspektywicznych mamy, w tej chwili potrzeba nam klasy na już.