Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Kamil232 » 29 maja 2012, 1:45

Z jednej strony od początku ciężko było wierzyć, że Belg trafi na OT. To zupełnie nie pasowałoby do naszej polityki, czytając informacje o prawdopodobnej tygodniówce i gaży dla agenta można było od razu skreślić MU. My nie robimy takich transferów. Z drugiej strony jednak trochę boli, że już od bardzo dawna nie potrafimy wygrać walki z innymi liczącymi się drużynami o jakiegokolwiek gracza z szeroko rozumianego topu, którego chcemy i zawsze można zakładać, że jeśli rywalizujemy o kogoś z Barcą, Realem, Chelsea czy City to w pewnym momencie będziemy musieli odejść z podkulonym ogonem. Tak było jeszcze niedawno z Benzemą, tak jest teraz z Hazardem. To niestety nie nasza półka, my możemy rywalizować o Younga z Liverpoolem. W dodatku nawet talenty, które sobie hodujemy w postaci Ravela i Pogby nam uciekają co też nie napawa optymizmem
Dokładnie, niestety. Nie grzał mnie strasznie tak ten transfer, ale jak poszła oficjalna wiadomośc, to jedna nutka żalu się pojawiła. Że przegrywamy znowu walkę o zawodnika, co by nie mówic to jest jednak rysa na wizerunku i renomie klubu. My jesteśmy Manchester United największy klub świata( :wink: ) i to my powiniśmy wygrywać takie walki...

I też w sumie pisałem, że wolałbym Modrica, że on mnie bardziej grzeje, ale z drugiej strony Fergie nie raz już udowodnił, że wie najlepiej co dla tego klubu jest najlepsze i skoro priorytetem był Belg to jednak szkoda, że nie udało się go ściągnać. Młody, perspektywiczny, zostałby u nas na lata, a wiadomo, że Fergie lubi budować zespoły które przez lata dominują, on do tego pasował jak ulał.

Wracając do Modrica to jak trzeba było wyłożyć duża kasę za kogoś kogo brakowało do układanki i wcale nie był on młodym talentem jak np. Carrick czy Berbatov to Fergie to robił. Dlatego, mimo wszystko łudzę się, że o niego powalczymy. Bo tak jak ktoś już tam napisał, my już młodych perspektywicznych mamy, w tej chwili potrzeba nam klasy na już.

Wróć do „Anglia”