Wiele razy tutaj z paroma osobami się kłóciłem na temat naszych grajków. Niektórzy stawiali wyżej od nas Słoweńców czy Irlandie Pn. Pisałem, po przegranych elminacjach do MŚ, że aż tragiczni nie jesteśmy tylko Benhauer już kompletnie dawał dupy. Mówiłem, że te chłopaki mają potencjał. I niezależnie od wyniku na Euro mogę już powiedzieć, że miałem racje.
I tak jak już pisałem w innym teamcie Lewy, Piszczu czy Kuba to klasa światowa. Do tego Szczesny i Rybus który mocno poszedł w przód. Jest w tej ekipie potencjał na sukces. Dokładając do tego farbowanych lisów Obraniaka który potrafi grać na wysokim poziomie, Perquisa który jest solidny, to samo śmieć Polański to trzeba stawiać sprawę jasno. Wyjście z grupy dla tej ekipy to jesst obowiązek. Nie ma nad czym się rozwodzić. Ich na to spokojnie stać i tego trzeba od nich wymagać. Ba powiem więcej gdyby tu był ogarnięty trener, taktyk, który potrafi maksimum wycisnąć z drużyny jak choćby Hiddink z Korei czy Rosji, to nasi mogli by powalczyć o powtórzenie tego wyniku tj. półfinał ME. Z Smuda ćwierćfinału raczej nie przejdą, ale z grupy wyjść muszą, jak nie to będzie klęska Frania.